Cautare

715 de rezultate pentru "motiune" (2.94 secunde)
"Cred ca este rezultatul normal al neincrederii parlamentarilor in argumentele prezentate in motiune. ... "Asta cred ca este a 20-a motiune de cenzura in ultimii 17 ani si nu a trecut niciuna pana acum", a spus Hrebenciuc.
Cristian Diaconescu a precizat ca PSD nu considera necesara o motiune de cenzura cu subiectul taxei auto, in conditiile in care o motiune simpla a PD-L a fost adoptata de Camera Deputatilor saptamana trecuta.
"Aceasta motiune doreste ca Guvernul sa fie obligat ca in termen foarte scurt sa isi achite obligatiile catre administratiile locale, pentru a impiedica stoparea furnizarii energiei termice si cresterea exploziva a facturii", a explicat Boc.
Cum era si normal, discutiile reprezentantilor PSD s-au materializat intr-o motiune depusa ieri in Senat, motiune intitulata "Promisiuni si minciuni = sprijinul acordat agricultorilor de Guvernul Tariceanu".
PRM pregateste o motiune de cenzura care sa duca la caderea Guvernului Tariceanu si va face apel la PDL si PSD sa sprijine acest demers prin adunarea unui numar suficient de semnaturi pentru depunere, a anuntat secretarul general al formatiunii, senatorul Gheorghe Funar.
Liderul democrat-liberal, Emil Boc, aanuntat ca PD-L a decis luni sa initieze, impreuna cu cetatenii, o motiune speciala de cenzura, intitulata "Ei cu ei. ... Emil Boc a precizat ca nu este o motiune in sensul constitutional.
"PRM va semna fara niciun fel de sovaire aceasta motiune de cenzura, pentru ca domnul Tariceanu si guvernul sau romano-maghiar sa-si continue exhibitiile si afacerile la Budapesta, unde ii place", a spus Bolcas.
Premierul Emil Boc a declarat ieri, la dezbaterea motiunii de cenzura "Marea Pacaleala PD-L - PSD" a PNL si UDMR, ca "adevarata motiune de cenzura" este cea declansata de Comisia Europeana prin procedura de deficit excesiv "impotriva iresponsabilei guvernari PNL din 2008" si i-a acuzat pe liberali ca au irosit banii.
Ludovic Orban, prim-vicepresedintele PNL, a declarat, ieri, la finalul sedintei Consiliului National Executiv, ca liberalii isi mentin intentia de a introduce o motiune de cenzura in situatia in care Guvernul isi asuma raspunderea pe Codurile juridice.
Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca liberalii vor depune o motiune de cenzura impotriva guvernului si cer sprijinul PSD. ... Liderul liberal a amenintat ca daca aceasta motiune va trece, presedintele Basescu va trebui sa accepte un guvern de tehnicieni, fara culoare politica.
Senatorii Miron Mitrea si Dan Voiculescu au exprimat, luni, in sedinta grupurilor parlamentare ale PSD, rezerve fata de decizia conducerii partidului de a vota o motiune de cenzura, au declarat surse din partid.
In al doilea rand a fost hotararea aceluiasi PSD, cam balbaita, dar destul de rapida, totusi, de a sustine - cum a zis mai intai - "o motiune de cenzura", apoi, in mod explicit, de a vota chiar "motiunea de cenzura" initiata la tanc si depusa la fix de PNL.
In acest moment avem o obligatie ca incepand de saptamana viitoare, prin ceea ce sper sa fie prima motiune de cenzura care reuseste in ultimii 20 de ani, sa incepem demolarea regimului Basescu-Boc.
Prezent la mitingul de la Lupeni, Victor Ponta a anuntat ca PSD va depune o motiune de cenzura la adresa actualului Guvern in aceasta sesiune parlamentara. "In aceste luni vom depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc.
"Am inteles ca PSD intentioneaza sa depuna o motiune e cenzura. Cred ca pe undeva motiunea este fara sens, pentru ca nu se poate depune o motiune de cenzura la adresa Guvernului pentru ca Romania nu are guvern, Romania are doar presedinte.
Cei care nu vor vota aceasta motiune trebuie sa isi asume, fiecare in parte, responsabilitatea pentru dezastrul pe care il vor produce in Romania".
PSD ameninta cu o noua motiune de cenzura (care va avea sanse mult mai mici sa treaca decat prima motiune, lipsita fiind de principalul motor si principala justificare a primei motiuni - taierile din pensii).
In cadrul dezbaterilor, senatorul PDL, Iosif Secasan, a sustinut ca multi parametrii prezentati in motiune sunt reali, dar nu pot fi imputati actualei guvernari, care se ocupa de acest sistem doar de un an si jumatate.
Conform Constituiei, opozitia poate depune o alta motiune de cenzura, urmare asumarii raspunderii Guvernului. Pentru anul acesta va fi ultima motiune de cenzura care ar putea fi introdusa de Opozitie, dar e putin probabil ca opozitia sa mai depuna o motiune de cenzura in aceasta sesiune.
Daca in termen de trei zile de la asumarea raspunderii deputatii si senatorii nu au initiat nicio motiune de cenzura la adresa Guvernului, atunci proiectul de lege se considera adoptat. Daca este depusa motiune de cenzura si aceasta primeste votul majoritatii deputatilor si senatorilor atunci Guvernul este demis.
google-analytics.com