Senatorul PNL Puiu Hasotti (foto) a declarat vineri, ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa-si dea demisia pentru starea in care a ajuns tara si a precizat ca PNL nu va intra la guvernare alaturi de PD-L.
"Am inteles ca PSD intentioneaza sa depuna o motiune e cenzura. Cred ca pe undeva motiunea este fara sens, pentru ca nu se poate depune o motiune de cenzura la adresa Guvernului pentru ca Romania nu are guvern, Romania are doar presedinte. Din pacate, nu se poate depune o motiune de cenzura la presedinte. Firesc ar fi insa ca domnul Traian Basescu sa-si dea demisia pentru starea in care a fost adusa tara", a declarat acesta, intr-o conferinta de presa la Constanta.
Hasotti a mai afirmat ca presedintele ar trebui sa demisioneze si din cauza ca a fost ales prin "frauda morala".
"Ce vreau sa spun prin asta? A fost ales in urma unui referendum organizat imoral si nu conform exigentelor europene. Comisia de la Venetia spune in mod clar ca trebuie sa fie o perioada de trei luni de dezbateri publice si ca intr-un an electoral nu se organizeaza referendum. Nu numai ca l-a organizat in an electoral, l-a organizat in ziua in care au fost organizate alegerile pentru presedinte. Si a venit cu o tema la care populatia a raspuns emotional, nu in cunostinta de cauza", a spus liderul PNL.