Cautare

715 de rezultate pentru "motiune" (4.85 secunde)
i"O motiune de cenzura ar dezechilibra situatia, in sensul ca ar putea duce la caderea Guvernului Tariceanu, dar la supravietuirea lui Traian Basescu, situatie inacceptabilai", a explicat liderul PRM. ... Intrebat daca PSD va initia o motiune de cenzura, Mircea Geoana a raspuns:
ßi fostul lider taranist Victor Ciorbea intentiona sa sus-tina la Congres o asa-numita "motiune antimotiuni", prin care propunea trecerea la votul uninominal in partid chiar de la Congresul de ieri.
Astfel, desi au reusit sa stranga la un moment dat semnaturile suficiente pentru a initia o motiune parlamentara in acest sens, PSD s-a vazut parasit de sprijinul Partidului Conservator, care a anuntat ca nu va semna pentru suspendarea lui Basescu intrucat nu a identificat nici o baza legala a acestui demers.
Un senator PNL, Tiberiu Prodan, sustine ca cinci senatori PLD au votat pentru motiune. Potrivit acestuia, "cei de la PLD au votat pentru motiune ca sa creeze probleme liberalilor in cadrul Aliantei D.A".
"Astazi, priml-ministrul i-a cerut, in sedinta de Guvern, ministrului Justitiei sa prezinte la urmatoarea sedinta lista masurilor solicitate la Senat in motiune", a afirmat purtatorul de cuvant al Executivului, Camelia Spataru.
Cu toate acestea, demersurile pentru inlaturarea Monicai Macovei vor continua, chiar daca decizia Curtii Constitutionale privind motiunea anti-Macovei "da o lovitura josnica si imposibil de tolerat Constitutiei", a declarat Vadim, care a aratat ca opozitia va depune o motiune simpla si la Camera Deputatilor, prin care va cere demisia lui Macovei. "Situatia nu va ramane asa si mai mult ca sigur ca opozitia va depune o motiune simpla si la Camera Deputatilor unde va cere acelasi lucru:
"Decizia Curtii Constitutionale nu echivaleaza cu un permis de libera ignorare a Parlamentului, ci cu un demers absolut necesar de clarificare a consecintelor institutionale pe care le poate avea o motiune simpla", a mai afirmat Tariceanu.
Diaconescu a sugerat ca o motiune de cenzura ar fi inutila pentru ca votul Parlamentului asupra unui Executiv restructurat ar echivala cu un nou vot de incredere dat Cabinetului Tariceanu si ar putea avea aceleasi efecte ca si o motiune de cenzura.
Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a declarat ca formatiunea pe care o reprezinta nu va renunta la motiunea simpla impotriva ministrului Educatiei, Mihail Hardau, anuntand de asemenea ca partidul sau pregateste o alta motiune si impotriva ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
In acest sens fostul ministru social-democrat Mihai Tanasescu a anuntat ieri, la Galati, ca PSD va mai astepta doar o saptamina pentru a depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu.
Potrivit vicepresedintelui PNL, o astfel de motiune nu poate fi pusa in practica fara motive concrete. "O motiune PSD trebuie motivata puternic.
"Mi se pare cel putin straniu ca PD sa invoce o motiune de cenzura cata vreme a fost la guvernare. Ar insemna sa faca o motiune de cenzura impotriva sa", a declarat Vosganian.
Aceasta motiune reflecta relatia dintre PD si PNL. ... La randul sau, liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a declarat ieri ca PSD nu va sustine motiunea de cenzura depusa de PD, ci va initia o alta motiune de cenzura la adresa Guvernului Tariceanu.
In replica, democratii si-au aratat disponibilitatea de a sustine ei noua motiune propusa de PSD. Totusi, social-democratii nu sunt dispusi sa initieze o motiune doar...
"I-am spus ca daca incerci sa supui la vot citirea unei motiuni facuta cu acordul a 116 parlamentari, ceea ce inseamna o patrime, majoritatea parlamentara - oricare va fi ea - va respinge aceasta motiune, iar el mi-a dat mai tarziu dreptate.
Dupa aceasta procedura a citirii in plen, urmeaza dezbaterea si votul pe motiune de luni. Democratii solicita, in motiunea de cenzura "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece", ca Parlamentul sa retraga sprijinul politic Guvernului Tariceanu II, iar partidele sa decida daca isi asuma guvernarea sau daca accepta declansarea anticipatelor.
este pentru prima data in istoria parlamentara cand o motiune nu a fost votata nici macar de toti semnatarii sai, unii chiar lipsind de la sedinta plenului. ... "Demnitatea noastra nu ne permite sa votam o motiune de cenzura la comanda si sub semnatura lui Traian Basescu.
Social-democratii nu se tem sa depuna o motiune de cenzura si nu cred ca anticipatele ar fi o problema pentru ei, a sustinut Mircea Geoana ieri, in fata PSD-istilor din teritoriu veniti la Bucuresti.
Acestia au avut posibilitatea de a vota motiunea noastra sau de a initia o motiune a lor, nu au facut nici una, nici alta", a sustinut liderul PD. "Indiferent cine va initia o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, noi o vom sustine", a completat Boc.
PSD, "motiuni constructive" De asemenea, presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus ca formatiunea sa va initia o motiune simpla pe tema Agriculturii la Camera Deputatilor, care va fi una constructiva si va cuprinde solutiile identificate de PSD la criza actuala din acest domeniu.
google-analytics.com