Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat sambata la Lupeni, la un miting de protest cu prilejul zilei de 1 Mai, ca motiunea de cenzura care va fi depusa in luna mai va trebui sa treaca prin votul "strazii" pentru a da jos Guvernul Boc, indemnandu-i pe mineri sa se "bata" cu Basescu.
Prezent la mitingul de la Lupeni, Victor Ponta a anuntat ca PSD va depune o motiune de cenzura la adresa actualului Guvern in aceasta sesiune parlamentara. "In aceste luni vom depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc. Trebuie sa ii dam jos! Este cel mai prost Guvern din ultimii 20 de ani! Daca PDL si tradatorii nu vor vota motiunea de cenzura, strada ne va ajuta", a spus Victor Ponta.
Victor Ponta le-a transmis oamenilor care nu se tem de Traian Basescu, ca se bazeaza pe sprijinul lor, spunandu-le ca "daca o sa aveti curajul sa faceti asta, atunci veti avea curajul sa va bateti si cu Basescu".
"Guvernul Boc ne conduce doar cu vorbe si nu intelege ca politica inseamna sa ai o datorie fata de cei multi", a acuzat Ponta.
Presedintele PSD le-a transmis hunedorenilor ca "viata noastra merge intr-o directie gresita", pentru ca "actuala guvernare se gandeste doar la propriile interese, si nu la nevoile oamenilor de rand". In opinia liderului PSD, cei care astazi nu au protestat, sunt cei care "nu mai au nicio speranta". In schimb, Ponta crede ca Lupeniul a iesit in strada, deoarece "pentru ca aici, mai mult decat oriunde, este nevoie sa se vorbeasca despre respect, pentru ca oamenii de rand primesc numai dispret".
La miting, in mai multe randuri, s-a scandat "Ponta presedinte", "Ponta, nu uita, Valea Jiului te vrea", dar si lozinci anti-Basescu: "Basescu pentru noi este o lada de gunoi" sau "Jos Basescu".