Urmatorul domeniu abordat de cabinetul "din umbra" al lui Mircea Geoana dupa cel al invatamantului a fost agricultura. Subiectul s-a pus in discutie si la nivel local, unde Lia Pop a tinut o intreaga conferinta de presa pe aceasta tema. Cum era si normal, discutiile reprezentantilor PSD s-au materializat intr-o motiune depusa ieri in Senat, motiune intitulata "Promisiuni si minciuni = sprijinul acordat agricultorilor de Guvernul Tariceanu". Deputatul Claudiu Pop considera motiunea ca fiind necesara, explicand ca ea trage un semnal de alarma in ceea ce priveste modul in care decurg lucrurile in agricultura din Romania. "Agricultorilor nostri le este foarte greu.
Nu au subventii, nu au cu ce sa-si cultive pamanturile si cu ce sa-si cumpere combustibil. Cred ca este mai mult decat necesar ca ei sa fie ajutati. Uitati-va in Ungaria si in celelalte tari din Europa cum sunt agricultorii ajutati si uitati-va apoi aici. Daca motiunea va trece de Senat, conform legii, Guvernul va fi nevoit sa tina cont de ea", a declarat Claudiu Pop.
Motiunea simpla pe agricultura a fost facuta de senatorul Mihai Popescu, a fost semnata de 38 de senatori PSD si va fi dezbatuta marti, in Senat..