Liderul democrat-liberal, Emil Boc, aanuntat ca PD-L a decis luni sa initieze, impreuna cu cetatenii, o motiune speciala de cenzura, intitulata "Ei cu ei. Noi cu voi", impotriva guvernarii PNL-PSD. Emil Boc a precizat ca nu este o motiune in sensul constitutional. "Am depus la Parlament motiuni de cenzura care nu au fost votate nici de PSD, nici de alte partide politice. Acum este timpul ca cetateanul, impreuna cu PD-L, sa voteze adevarata motiune de cenzura impotriva guvernarii PNL-PSD pe 30 noiembrie, cu ocazia alegerilor", a precizat Boc.
El a completat ca PD-L va depune motiunea "simbolic si politic" la Parlament in 23 noiembrie, pana cand cetatenii vor putea semna acest demers.
Primul care a semnat textul motiunii a fost chiar liderul PD-L, Emil Boc, urmat de ceilalti lideri democrat-liberali membri ai Colegiului Director.
Potrivit textului motiunii, "Guvernul PNL-PSD nu are timp de Romania", iar "PNL si PSD guverneaza numai in folosul lor si au intors spatele cetatenilor".
Documentul mai arata ca Executivul este "strain de interesele cetatenilor" si a modificat legile pana a le aduce la stadiul de "caini de paza ai demnitarilor". "Legea are grija numai de Nastase si Mitrea", acuza nominal motiunea PD-L. Documentul mai precizeaza ca PNL si PSD sunt partide ale baronilor, iar Executivul este "Consiliul Suprem al baronilor".
Motiunea sustine ca PD-L vorbeste in numele cetatenilor si ca motiunea democrat-liberalilor este scrisa de "revolta cetateneasca".
Emil Boc a completat ca "guvernarea PNL-PSD" are o atitudine de dispret fata de profesori si pensionari, Executivul alocand 600 de milioane de euro strict pentru clientela politica a celor doua formatiuni. "Guvernul administreaza bugetul national ca pe o pusculita de partid in interes propriu, clientelar", a acuzat Boc.