Cautare

715 de rezultate pentru "motiune" (8.43 secunde)
Conform articolului 164 din Regulamentul Camerei Deputatilor, in cazul in care o motiune simpla este aprobata, hotararea Camerei se va trimite Guvernului, care va tine cont de pozitia exprimata in cuprinsul respectivei motiuni. ... Geoana a spus ca formatiunea sa va initia o motiune simpla, care va fi una constructiva.
In motiune, potrivit liderului democrat, sunt reclamate "destituirile abuzive" de directori de spitale, precum si incapacitatea de care a dat dovada ministrul Eugen Nicolaescu in folosirea unor bani veniti de la institutiile financiare internationale.
Deputatul PSD Ioan Cindrea a declarat ieri intr-o conferinta de presa ca social-democratii asteapta pana miercuri un punct de vedere oficial al Guvernului asupra proiectului de lege privind majorarea punctului de pensie, urmand ca joi sa introduca o motiune de cenzura daca raspunsul Executivului va fi considerat nesatisfacator.
PD a avertizat ieri, prin vocea presedintelui executiv, Adriean Videanu, cu aceasta noua motiune in cazul in care va constata in proiectul de buget "devieri" de la constructia programului de guvernare.
Liberalul a exprimat aceasta pozitie in replica la anuntul lui Mircea Geoana potrivit caruia PSD ar putea depune, pana la 10 septembrie, o motiune de cenzura impotriva Guvernului.
Ei acuza PSD ca introduce o motiune de cenzura nerealista si ca pregatesc un viitor guvern cu PD. ... Liderii PSD - care au anuntat ca vor depune o motiune de cenzura - sustin ca reprezentantii Guvernului cauta prin astfel de declaratii sa obtina sprijinul populatiei.
Potrivit lui Vosganian, aceasta motiune nu ar fi "decat o sansa providentiala pentru PD si Traian Basescu", iar o posibila apropiere intre PSD si PD ar fi un gest "sinucigas" pentru partidul lui Geoana.
Corlatean a venit cu acest precizari dupa ce, la jumatatea lui august, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a afirmat ca o motiune de cenzura si o posibila cadere a Guvernului ar duce la amanarea dezbaterii pe Legea bugetului si la intarzirea adoptarii bugetului pana in martie 2008.
"O motiune de cenzura depusa nu este si o motiune trecuta. Este un instrument de santaj. Oricum, este singurul prilej de declansare a alegerilor anticipate, iar cei din PSD nu au niciun interes pentru anticipate".
Motivul invocat de seful democratilor este acela ca "nu crede in sinceritatea PSD si considera, in continuare, ca anuntata motiune de cenzura este doar un exercitiu de imagine si un mijloc de santaj la adresa Guvernului pentru bani si functii".
"In toate partidele sunt parlamentari care nu vor mai fi pe liste si care, evident, nu vor sa voteze o asemenea motiune de cenzura, dar pentru parlamentarii PSD trebuie sa fie foarte clar ca cine nu voteaza acum pleaca din partid.
"Prin presedintele organizatiei din care vin, care a fost la sedinta Comitetului Executiv si a votat pentru motiune, am inteles ca mandatul meu este sa votez aceasta motiune.
"Nu renuntam la motiune. Nu este un act politic cu care sa ne jucam" a afirmat Corlatean explicand ca atitudinea unui partid de opozitie trebuie sa se manifeste din mai multe perspective.
"I-am sugerat sa trateze cu calm si in mod constructiv - nu cu nervozitate - o motiune care isi propune sa supuna dezbaterii Parlamentului o problema serioasa si face o analiza a consecintelor guvernarii din ultimii trei ani", a afirmat liderul senatorilor social-democrati.
In schimb, daca motiunea va fi respinsa, guvernul Tariceanu isi continua activitatea, iar deputatii si senatorii PSD nu mai au dreptul de a initia o alta motiune.
Reprezentantii PSD nu s-au prezentat joi, in ziua in care a fost prezentata motiune de cenzura, la sedinta Comisiei de cod electoral, iar membrii acesteia nu au reusit sa discute proiectul de lege privind votul uninominal, din lipsa de cvorum.
Este inadmisibil, in opinia mea de parlamentar vechi, ca un partid care depune o motiune de cenzura sa nu si-o voteze", a declarat Oltean.
Vacaroiu a aratat ca PSD considera ca "dezbaterea proiectului de buget este ca si o motiune, si, in conditiile in care bugetul nu trece, Guvernul va cadea", iar partidul "va actiona sigur, cu mare responsabilitate".
Referendum, motiune, greve, alegeri europarlamentare. ... Pro si contra referendum, greve, motiune. Respiram cu atentie si ne pregatim din nou de start.
"Nu am vazut niciun fel de text al motiunii PSD, am vazut doar ca domnul Geoana a avut o motiune de cenzura care, intre timp, s-a transformat in motiune simpla si s-ar putea ca si aceasta sa se transforme intr-o interpelare", a spus Emil Boc, intrebat daca PDL va sustine motiunea PSD.
google-analytics.com