Din primele informatii rezulta ca Opozitia (PSD, PNL si PC) nu a reusit sa demita Guvernul condus de Emil Boc, iar acesta isi poate continua mandatul. Coalitia PDL-UDMR-UNPR-Minoritati are inca majoritatea in Parlament. Pentru reusita motiunea avea nevoie de 236 de voturi pentru, dar nu a intrunit decat 219.
Astfel, Executivul lui Boc a supravietuit unui test important dat in Parlamentul Romaniei, dar si in strada de mii de manifestanti care au marsaluit si au scandat impotriva guvernantilor.
Maine, Guvernul urmeaza sa-si continue mandatul si tot in parlament Emil Boc, impreuna cu echipa sa, isi va asuma raspunderea asupra Legii Educatiei. Conform Constituiei, opozitia poate depune o alta motiune de cenzura, urmare asumarii raspunderii Guvernului. Pentru anul acesta va fi ultima motiune de cenzura care ar putea fi introdusa de Opozitie, dar e putin probabil ca opozitia sa mai depuna o motiune de cenzura in aceasta sesiune. Oamenii vor fi nevoiti sa traiasca pana la primavara cu masurile indroduse de Executivul Boc.