Cautare

1246 de rezultate pentru "taxa" (2.95 secunde)
Pe de alta parte, inainte de a fixa o taxa pe lux trebuie instituite o serie de mecanisme fiscale cum ar fi taxa pe succesiune sau gradele de deductibilitate pentru investitii imobiliare.
In ceea ce priveste Legea Fondului de Mediu, presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci, a dat ca exemplu taxa de mediu, pe care o platesc posesorii de autoturisme.
Reprezentantii industriei tutunului au cerut consolidarea taxei de viciu in acciza, pentru a nu plati taxa la taxa si a nu creste preturile cu 16.000 lei in loc de 7.000 pe pachet, dar Guvernul a ignorat aceasta solicitare la momentul asumarii raspunderii pe pachetul de legi privind sanatatea.
Taxa pe viciu il ingrijoreaza pe guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, in conditiile in care consumul de tigari din Romania este foarte mare. ... De aceea, taxa pe viciu, atat de controversata in ultima perioada, a ridicat semne de intrebare chiar si in randul conducerii BNR.
Guvernul a decis ieri ca taxa pe viciu sa fie inclusa in nivelul accizelor, pentru a simplifica procedurile legate de colectare si percepere, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.
Dezavantajul practicarii acestor tarife consta insa in faptul ca investitorii erau tentati sa declare un pret de achizitie mai mic decat cel real (taxa platita depindea si de valoarea terenului).
Pentru o ruleta live insa, taxa a fost stabilita la 80.000 de lei. ... Mai mult, spre deosebire de cazinourile din Capitala, pentru care taxa a crescut doar cu 10%, de la 90.000 de lei, cazinourile din provincie se vad nevoite sa plateasca cu 150% mai mult.
De asemenea, nu va fi aplicata taxa speciala autoturismelor si autovehiculelor special echipate pentru persoanele cu handicap, acelor autoturisme incadrate in categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare, celor finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica, acordate institutiilor de invatamint, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate.
Sebastian Bodu a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca, dupa ce s-a introdus in mai aceasta taxa pe viciu, contrabanda cu tigari a crescut. ... "As fi vrut mai multa intelepciune in ceea ce priveste taxa pe viciu.
In actualul sistem de transmitere a informatiilor aflate la registrul comertului se percepe aceeasi taxa, indiferent de modul de furnizare, respectiv online sau prin certificat constatator.
Taxa pentru eliberarea si vizarea anuala a autorizatiei privind desfasurarea activitatii de comercializare a produselor si serviciilor este de 50 de lei/zi pentru activitatile ocazionale fara ocuparea locurilor publice, 200 de lei/an pentru spatii cuprinse intre 0 si 50 metri patrati, 500 de lei/an pentru spatii cuprinse intre 51 si 150 metri patrati, 1.000 de lei/an pentru cele intre 151 si 300 metri patrati si 3.000 de lei pentru spatii peste 300 de metri patrati.
Ministerul Transporturilor ar putea introduce o taxa 5 euro la fiecare suta de kilometri pe autostrazile care vor fi date in folosinta de acum inainte, a declarat recent, intr-o emisiune televizata, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.
Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute intr-o conferinta de presa la Targu Mures ca la Bruxelles se discuta despre o taxa de prima inmatriculare valabila pentru toate statele din Uniunea Europeana, potrivit Mediafax.
"Vrem sa facem autostrazi cu taxa si drumuri nationale fara taxa. ... El a aratat ca, in unele state europene, taxa ajunge in medie la zece euro pentru suta de kilometri, suma care acopera in totalitate chel-tuielile companiilor care concesioneaza autostrazile pe o perioada de 25-30 de ani.
Taxa pentru prima inmatriculare e o chestiune pe care Romania va trebui sa o rezolve cu Uniunea Europeana, dar nicio masura protectionista nu e buna pe termen lung, deoarece cresterea economica este asociata cu competitia, a declarat ieri Juan Jose Fernandez-Ansola, reprezentatul FMI pentru Romania si Bulgaria, citat de un post de televiziune.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a reafirmat ieri ideea ca Executivul nu va renunta la taxa de prima inmatriculare auto, deoarece nu doreste ca Romania sa fie transformata "intr-o lada de gunoi" a masinilor uzate, dupa ce s-a remarcat prin importul de haine si anvelope second-hand.
Daca va fi introdusa, taxa de autostrada nu va depasi in primii ani un euro pe suta de kilometri, a declarat recent pentru The Money Channel secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzasu.
Cea mai mare problema, spune el, este taxa de prima înmatriculare. ... aer conditionat, ABS, închidere centralizata, geamuri electrice, servodirectie, jante din aliaj.Conform paginii de internet a Ministerul de Finante, pentru aceasta masina taxa de prima înmatriculare este 1.459 de euro.
Soferii masinilor de peste 3,5 tone ar putea fi nevoiti sa plateasca o taxa daca vor sa tranziteze municipiul Calafat.Dupa ce, la începutul anului, taxa de tranzit impusa în Vama Calafat a iscat un adevarat conflict între autoritatile locale si prefectura, administratia calafeteana recidiveaza si impune noi taxe conducatorilor auto care se încumeta sa tranziteze municipiul.
Taxa de prima inmatriculare auto poate fi modificata daca sunt neconcordante de ordin tehnic, dar nu va fi nici redusa si nici eliminata, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.
google-analytics.com