Taxele platite de catre cei care vor sa obtina date in sistem online aflate in Registrul Comertului vor fi reduse la jumatate fata de costul informatiilor furnizate pe suport de hartie, potrivit unei hotarari a Guvernului.
In plus, certificatele de inregistrare si inscriere de mentiuni vor fi eliberate fara taxe suplimentare, se prevede in hotararea aprobata in sedinta de Guvern.
In actualul sistem de transmitere a informatiilor aflate la registrul comertului se percepe aceeasi taxa, indiferent de modul de furnizare, respectiv online sau prin certificat constatator. Modificarea adusa de hotararea aprobata de Guvern prevede ca taxa pentru furnizarea in sistem electronic a informatiilor de identificare a unei firme sa fie de 1,6 lei, fata de 3 lei, cat este in prezent.
Pentru alte date online, referitoare la functionarea declarata, activitatea principala, activitatile secundare si capitalul social al firmei respective, va fi achitata o taxa de 0,5 lei pentru fiecare dintre aceste informatii, fata de 0,85 lei, taxa actuala.
Acelasi tarif, de 0,5 lei, va fi perceput si pentru alte informatii distincte referitoare la asociati sau actionari, administratori, reprezentanti, cenzori si sucursale. (S.N.)