Cautare

1246 de rezultate pentru "taxa" (5.33 secunde)
Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, ieri, ca taxa auto de prima inmatriculare nu va fi eliminata si nici redusa, dat fiind ca aceasta taxa nu este o masura fiscala, ci o modalitate de a proteja Romania de importul de autoturisme second - hand poluante.
Guvernul va majora pentru anul viitor prima de casare a autoturismelor vechi, de la 3.000 de lei la 4.000 de lei, si va extinde numarul estimat al masinilor scoase din uz, de la 16.500 la 30.000 de unitati, cu fonduri suplimentare asigurate din taxa auto, au declarat surse ministeriale, citate de Mediafax.
Taxa de prima inmatriculare se va reduce in functie de vechimea masinii. Pentru autovehiculele cu o vechime de 20 de ani, taxa scade cu aproape 90%, in timp ce pentru masinile noi, se va reduce cu doar cateva procente.
Si taxa pentru avizarea executarii hartilor creste de la 50 la 100 de lei. ... Pentru suprafete mai mari, taxa este de 1.000 de lei la hectar.
Asociatia Romanilor din Italia (ARI) solicita Guvernului ca romanii rezidenti in strainatate care detin autovehicule sa nu plateasca taxa de prima inmatriculare daca prefera sa inregistreze masinile in Romania.
In cazul in care Romania renunta la taxa de prima inmatriculare, compania americana Ford nu mai investeste in fabrica de la Craiova, iar Renault isi va tranfera "inspre rasarit" mare parte din productia de la Mioveni, a spus joi ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian."Speram ca in curand vom avea forma finala a Ordonantei si Camera Deputatilor sa respinga motiunea pe baza argumentelor prezentate de minister", a declarat Vosganian.Ministrul a mentionat ca inainte de intrarea in Uniunea Europeana, Romania avea o taxa pentru masinile noi de 20% din valoare, iar prin noua lege, taxa a coborat la 3-4%."Uniunea Europeana nu ne-a solicitat decat sa ne adaptam la taxele pentru autoturisme existente in toate statele comunitare", a mai spus Vosganian."Guvernul actual vrea ca Romania sa fie o tara de masini first hand, nu second hand", a adaugat el.
Romanii care vor sa ramburseze anticipat un imprumut nu vor mai plati taxa de penalizare. ... Taxa perceputa pentru plata in avans a datoriei poate ajunge chiar pana la 7%.
"Indicele mediu al comisioanelor percepute de bancile românesti pentru retragerea de numerar de la bancomatele proprii este de 0,91%", se arata în studiul mai sus-mentionat, care precizeaza ca la limita superioara se situeaza o unitate bancara ce percepe o taxa de 2% (minimum 7 lei) pentru retragerea de numerar.  Lipsa de fidelitate se taxeaza considerabil  În cazul în care aveti un card de credit si planuiti sa retrageti bani de pe el de la ATM-urile altor banci decât ale celei emitente, veti scoate din buzunar un comision mai mare deoarece operatiunea presupune niste costuri suplimentare pentru institutiile financiare implicate.
Taxa de autostrada ar putea ajunge pana la un un nivel maxim de 3 euro/suta de kilometri, potrivit informatiilor furnizate de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzasu, preluat de UrbanNews.
Anuntul privind plata taxelor a venit din partea viceprimarului Bíró Rozália care a declarat ca, dintre cei 700 de agenti economici care presteaza activitati in regim de restaurant sau bar, doar 451 si-au achitat taxa de eliberare a autorizatiei de alimentatie publica.
Administratiile financiare din tara vor fi deschise vineri pana la ora 18 si sambata intre orele 8 si 14, pentru rezolvarea solicitarilor in legatura cu taxa de poluare auto, a anuntat ANAF.
Taxa auto aplicata in perioada 1 iulie - 15 decembrie 2008 prevedea un cuantum mai mare pentru masinile noi, insa o valoare semnificativ mai mica pentru autovehiculele vechi.
Desi Ministerul Mediului a declarat ca taxa pentru pungile de plastic care nu sunt biodegradabile va fi aplicata de la 1 ianuarie 2009, Garda de Mediu a decis aplicarea amenzilor abia de luna viitoare celor care distribuie gratuit pungi de plastic.
Noua taxa de drum va include, pe langa costurile de utilizare a infrastructurii, si cele legate de congestia traficului, poluarea fonica si atmosferica.
Comisia considera ca prevederile legislatiei romanesti, conform carora taxa pe poluare se suspenda pentru anumite autovehicule, insa creste pentru unele masini second hand provenite din alte state membre UE, ar putea duce la discriminarea acestor masini de ocazie, protejand industria romaneasca a autovehiculelor noi.
Comisia considera ca prevederile legislatiei romanesti, conform carora taxa pe poluare se suspenda pentru anumite autovehicule, insa creste pentru unele masini second hand provenite din alte state membre UE, ar putea duce la discriminarea acestor masini de ocazie, protejand industria romaneasca a autovehiculelor noi.
Potrivit proiectului Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) si al Ministerului Finantelor Publice (MFP), taxa pentru eliberarea licentei de depozit se va achita la trezorerie, iar valoarea taxei pentru eliberarea licentei de depozit se va reactualiza anual cu indicele de inflatie comunicat de Institutul National de Statistica (INS).
Ion Toma, senator PSD de Olt, a sustinut o declaratie politica in Senat, cu titlul ' Solutia pentru iesirea din criza - taxa pe leustean'.
Bugetul anuntat marti va prevedea ajutoare sociale reduse, salarii inghetate pentru bugetari, contributii marite catre fondul de pensie, taxe pe profit marite cu pana la 40%, si o taxa pe valoare adaugata ce ar putea ajunge pana la 20%, fata de actualul 17,5%.
Masinile cu motoare a caror capacitate cilindrica sare de 3.001 cmc se vor taxa anul acesta cu 290 lei/200 cmc, in loc de 120 lei/200 cmc, cum a fost anul trecut.
google-analytics.com