Cautare

1246 de rezultate pentru "taxa" (5.24 secunde)
Astfel, taxa pe care agricultorii trebuie sa o plateasca pentru certificarea produselor ecologice va fi suportata, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, din fonduri europene, se prevede in Programul National de Dezvoltare Rurala.
Investitorii si proprietarii care efectueaza lucrari de constructii autorizate vor plati o taxa lunara echivalenta cu o cota de 0,7% din cheltuielile de executie, prevede Codul Constructiilor, preluat de Mediafax. ... Taxa va fi achitata esalonat, concomitent cu plata prestatiilor.
Pentru a asigura banii necesari finantarii proiectelor de mediu, Ministerul Finantelor Publice (MFP) va introduce din iulie 2007 o taxa de mediu in valoare de 10 eurocenti pe litrul de carburant.
Majorare dupa ureche Un exemplu elocvent ca municipalitatea, la sugestia Directiei Taxe si Impozite locale, pune biruri fara masura pe craioveni este taxa de eliberare a certificatului de nomenclatura stradala. In anul 2006, aceasta taxa a fost de 150.000 de lei vechi, cea mai mare din tara.
Craiovenii sunt nemultumiti ca trebuie sa stea cu orele la cozi pentru a-si declara contractele de leasing in baza carora vor plati taxa pentru masini.
Comerciantii de produse electrice si electrocasnice vor fi obligati sa afiseze vizibil taxa de mediu, prin care cumparatorul plateste procesul de reciclare, pentru fiecare produs in parte, separat de pret.
Patronii de baruri si restaurante trebuie sa plateasca in fiecare an, bugetului local, o taxa in valoare de 3.000 lei pentru eliberarea sau vizarea anuala a autorizatiilor pentru aceste unitati si o taxa de timbru de 1 leu.
Pe de alta parte, pretul cerut de detinatorul francizei, cat si taxa pentru intrarea pe piata sunt principalul dezavantaj al francizei.
Dupa data-limita, acestia trebuie sa plateasca in contul fondului de mediu o taxa de un leu pentru fiecare kilogram de anvelope nereciclat. ... Stabilirea cantitatii de anvelope pentru care trebuie platita taxa se face prin scaderea din cantitatea produsa sau importata a celei de anvelope reciclate.
Kovacs a declarat saptamana trecuta ca Romania trebuie sa-si modifice legislatia privind taxa de prima inmatriculare auto, o perioada rezonabila fiind de sase luni. In opinia lui Kovacs, actuala taxa are trei probleme majore:
Tinerii care doresc sa-si construiasca o casa in mediul rural nu vor mai plati taxa pentru scoaterea din circuitul agricol si silvic a terenurilor din extravilanul localitatilor, potrivit unui proiect avizat recent de ministrul Agriculturii, Dan Motreanu.
Va disparea astfel avantajul de a juca la casele PARILOTO, unde nu se percepea taxa de participare, reprezentand 15% din suma pariata. ... Taxa de licenta, care se calculeaza anual, reprezinta in cazul pariurilor sportive 5% din incasarile estimate, dar nu mai putin de 10.400 de lei.
Legea drepturilor de autor din 1996 prevedea plata a 5% din valoarea de import a aparatelor care permit reproducerea, suma reprezentand taxa compensatorie pentru copia privata. ... Cu toate acestea, pana in 2005, niciunui producator sau importator nu i s- a cerut sa plateasca aceasta taxa de 5%.
Potrivit Codului fiscal, intrat in vigoare la 1 ianuarie, importatorii nu au mai platit TVA in vama, ci au aplicat taxarea inversa mentionand taxa in acelasi decont ca taxa de plata si cea deductibila.
Codul Fiscal ar putea fi modificat, dupa ce Ministerul Economiei si Finantelor va face o evaluare a legislatiei, domeniul vizat fiind, in primul rand, taxa pe valoarea adaugata (TVA) care necesita imbunatatiri.
comisionul de analiza dosar (suma fixa), de risc lunar (procent din sold), de retragere numerar (procent din sold), de administrare cont curent (suma fixa), de rescadentare/reesalonare, de deschidere cont, taxa de înregistrare arhiva electronica (de obicei, suma fixa), taxa de stergere din arhiva electronica (suma fixa) si/sau taxa de evaluare.
Proprietarii care inchiriaza locuintele turistilor vor fi obligati ca, incepand din 2008, sa plateasca o taxa forfetara anuala, calculata la suma totala rezultata din inchiriere, a declarat seful Departamentului de Control al Guvernului, secretarul de stat Emanoil Negut.
Pe langa acestea, mai trebuie platita si taxa de arhitectura sau taxa de timbru. Ea reprezinta pana la 0.5 la mie din valoarea investitiei.
Cei care doresc sa obtina cazierul fiscal va trebui sa se adreseze Oficiului Registrului Comertului si vor achita o taxa de 20 de lei. ... Si in acest caz taxa care trebuie platita la ORC pentru emiterea cazierului fiscal este in valoare de 20 de lei.
Bruxelles-ul a primit foarte multe scrisori de la cetatenii romani nemultumiti de faptul ca trebuie sa plateasca o astfel de taxa, la nivelul la care este ea calculata in prezent in Romania.
google-analytics.com