Cautare

1246 de rezultate pentru "taxa" (5.52 secunde)
Sebastian Bodu a prezentat public recent o serie de pareri personale legate de taxa pe viciu, de taxa de prima inmatriculare si de Agentia Nationala de Integritate, care nu au nicio legatura cu calitatea de secretar de stat in care vorbea, ci erau mai degraba declaratii de natura politica", se afirma intr-un comunicat al Guvernului.
Pe cursele interne taxa pe care o vor plati firmele de transport este de 4-5 euro, pentru cursele judetene de peste 50 de kilometri taxa este de 4,5 euro pentru autobuze si 2,5 euro pentru microbuz, iar pentru cursele judetene sub 50 de kilometri, tariful este la pachet, adica 2,5 euro, indiferent de tipul autovehiculului.
S-a avut in vedere un singur aspect, care de la inceput vreau sa va spun ca este gresit si anume acela ca taxa de prima inmatriculare este o modalitate de aducere de bani la buget.
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, motiunea simpla "Anulati taxa de prima inmatriculare", initiata de PDL, cu 158 de voturi "pentru", 89 de voturi "impotriva" si 7 abtineri. ... Deputatul PRM Mircea Costache a criticat taxa auto si pe initiatorii acesteia.
Europarlamentarii PD-L Sebastian Bodu si Marian Zlotea vor lansa luni campania "Taxa rea!" in PE pentru a-i convige pe colegii din legislativul european sa semneze declaratia initiata de cei doi avand ca finalitate restituirea, de catre Guvernul roman, a taxei de prima inmatriculare, se arata intr-un comunicat de presa remis duminica de cei doi.
Prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan, a solicitat, luni, Guvernului, sa faca public proiectul de act normativ al noii taxe de prima inmatriculare si a avertizat ca premierul taraganeaza anularea acestei taxe, existand pericolul de a aduce Romania in fata Curtii Europene de Justitie.Thedor Stolojan a sustinut ca taxa de prima inmatriculare este nu numai ilegala in raport cu legislatia europeana, ci si aberanta din punct de vedere economic.
Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a criticat luni "demagogia" Guvernului care continua sa sustina ca taxa de prima inmatriculare este "pentru protectia mediului", democrat-liberalul aratand ca aceasta "protejeaza interesele importatorilor de masini noi din Romania".
Plenul Senatului a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de PDL care prevede anularea taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule si restituirea sumelor incasate din aceasta taxa auto, in termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii.
Astfel, incepand cu data de 1 iulie 2008, taxa de salubritate pentru persoanele fizice se va micsora de la 9 lei/membru familie/luna la 3,5 lei/membru familie/luna.
In plus, acesta a spus ca pentru agentul economic nu va fi redusa nici o taxa si ca el nu va simti in nici un fel masura luata de guvern.
Companiile care deruleaza tranzactii cu terenuri, cladiri, deseuri, animale vii si material lemnos nu mai platesc de la 1 ianuarie 2005 taxa pe valoarea adaugata aferenta acestor operatiuni, in urma intrarii in vigoare a unor prevederi simplificate privind TVA.
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va percepe, de la 1 martie, o taxa de 50 de euro pe luna utilizatorilor, care doresc sa aiba acces in timp real la informatiile disponibile pe siteul Internet al institutiei, a declarat ieri presedintele BVB, Stere Farmache.
Focuri de artificii de 180 de milioane lei Tot la capitolul valori orientative, 180 de milioane lei sint prevazute pentru focurile de artificii, 140 de milioane pentru asigurarea de materiale de promovare a orasului (pliante, mape etc.) materiale de protocol pentru invitati, 150 de milioane pentru cazarea si masa invitatilor din alte localitati, respectiv 400 de milioane pentru cheltuielile tehnice privind asigurarea alimentarii cu energie electrica a tuturor comerciantilor, taxa de ambulanta, taxa perceputa de Uniunea Compozitorilor, taxa Electrica, Directia de Sanatate Publica si pentru serviciile UM 01653.
infiintarea firmei, sediu etc.) pot ajunge pana la 150.000 de euro, care se platesc la intrarea in franciza - taxa de intrare, care se poate plati si in transe -, la care se adauga anumite procente din cifra de afaceri (intre 3 si 20%), pe care francizatul le plateste periodic francizorului.
Cu aceasta ocazie, Romulus Dascalu, presedintele Asociatiei producatorilor de Alcool si Bauturi Spirtoase GARANT, si-a aratat nemultumirea fata de taxa de viciu pe care Ministerul Sanatatii o va introduce din 2006.
Potrivit aceleiasi surse, in anul 2005 un numar de 104.631 de familii au platit taxa de habitat in valoare totala de 60 miliarde de lei vechi, in timp ce un numar de 4.482 de familii au fost scutite de la achitarea acestei dari, cuantumul facilitatii fiind de 1,15 miliarde de lei vechi.
Producatorii de alcool si bauturi alcoolice nu sunt de acord cu intentia Guvernului de a introduce o taxa pe viciu, considerand ca masura ar avea ca efect reducerea veniturilor la bugetul de stat si cresterea evaziunii fiscale in domeniu la peste 80-90% din piata.
Organizatorii de jocuri de noroc vor plati anual o taxa de licenta si o taxa pentru autorizatia de exploatare, care se va calcula pentru fiecare mijloc de joc in parte, suma perceputa pentru o masa de ruleta ridicandu-se la 100.000 de lei, potrivit proiectului de lege.
Taxa pe viciu, precum fumatul si consumul de bauturi alcoolice, a adus aproximativ 10.000 de miliarde de lei la bugetul Ministerului Sanatatii, a declarat intr-o conferinta de presa Aurel Nechita, fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii, citat de Mediafax.
Pana acum, pe traseul Costesti - Rosiori, noi plateam taxa de utilizare a caii ferate, dar dupa ce a venit firma o plateste ea.
google-analytics.com