Cautare

647 de rezultate pentru "medii" (3.01 secunde)
Oficialul de la Agricultura a prezentat preturile medii practicate la lemn. Astfel, rasinoasele se vand cu 470.000 de lei vechi pe metru cub, fagul cu 736.000 de lei, stejarul cu 650.000 de lei, iar plopul cu 555.000 de lei.
Dupa reactiile rapide si vehemente ale reprezentantilor oamenilor de afaceri care au criticat o parte a noilor masuri, dar si dupa dezaprobari primite din alte medii, noul ministru a ajuns la concluzia ca multe dintre prevederile codului sau nu sunt deloc bine puse pe hartie.
Pe lista masurilor stabilite figureaza informarea publicului privind prezenta si efectele zgomotului, evaluarea expunerii populatiei prin cartografierea zgomotului in diferite medii, precum si adoptarea unui plan de actiune bazat pe rezultatele cartografierii pentru prevenirea si reducerea efectelor zgomotului din mediu.
Nivelul de saracie inregistrat de populatia cu studii medii a fost de cinci puncte pentru liceele cu profil teoretic si de opt puncte pentru cele cu profil tehnic.
Potrivit lui Seres, o mare parte dintre angajati este putin instruita avand doar studii liceale sau gimnaziale. „O parte dintre angajatii Petrom locuiesc in mediul rural si au studii de scoala generala sau medii;
Banca acorda disponibilizatilor compensatii corespunzatoare a 10 salarii medii pe banca, iar sumele totale preconizate pentru aceste plati se ridica la 90 miliarde de lei vechi.
Agentiile de turism vin si in sprijinul celor cu venituri medii. Spre exemplu, prin Turist Center puteti rezerva un bilet pentru Anul Nou cu aproximativ 10-11 milioane de lei de persoana pentru patru nopti in hotelurile de doua stele de pe Valea Prahovei.
Pretul litrului de benzina, de 0,95 euro, e mai mare decat in Grecia si in tarile baltice si comparabil cu cel din Spania si Polonia, asta in conditiile unor salarii medii nete mai mari.
De asemenea, sectorul cu cele mai mari remuneratii medii - servicii financiare - a inregistrat noi majorari salariale, veitul net mediu pentru angajatii din firmele de profil depasind 2.000 de lei (20 de milioane de lei vechi).
Astfel, potrivit acestuia, tendinta este catre o rata de penetrare similara ratei medii de la nivelul Uniunii Europene, care era de 83% la sfarsitul lui 2004.
De la 1 ianuarie 2007, angajatii firmelor aflate in reorganizare judiciara sau faliment vor primi in contul salariilor restante maximum trei salarii medii, banii provenind din Fondul de garantare pentru creantele salariale, a declarat ieri Mihai Seitan, secretar de stat in Ministerul Muncii.
Scumpirile medii pe tipuri de consumatori - pentru un apartament fara centrala (15 mc/luna) - 1,76 lei noi - pentru un apartament cu centrala termica (220 mc/luna) - 25,79 lei noi - pentru o casa mare (400 mc/luna) - 50,22 lei noi
O alta tendinta remarcata in acest domeniu este cresterea sumei medii cheltuite in timpul sederii in Romania, de la 160-180 de euro pe zi la 300 de euro pe zi, un nivel apropiat de cel din noile state membre ale Uniunii Europene.
Erste Bank - banca medie a Europei Erste Bank este una dintre bancile medii ale Europei are active totale in valoare de 152,7 miliarde dolari si a inregistrat, la 31 decembrie 2004, un profit net de 238,3 miliarde euro si de 335,7 miliarde euro la jumatatea anului 2005, 12,1 milioane de clienti, 2.365 de sucursale.
Tot pe valori medii, dolarul a coborat anul acesta la 29.000 lei vechi, reprezentand o pierdere nominala fata de 2004 de 9,37%.
Au luat in calcul varianta cea mai optimista - doi din cei 2,8 membri ai familiei "medii" au un loc de munca si salariul ar trebui sa fie de 4.260.000 de lei vechi.
In aceste cazuri, sanctiunile pot merge de la avertisment scris la amenda aplicata societatii (intre 0,1% si 0,5% din capitalul social al acesteia), dar si administratorilor si conducatorilor (intre unu si sase salarii medii nete pe societate).
in UE industria alimentara reprezinta 20% din valoarea adaugata bruta din industria prelucratoare si este caracterizata prin rate de crestere medii si ridicate.
Datele Oficiului mai arata ca aproape doua treimi din strainii care lucreaza in prezent in Romania sunt persoane cu studii medii sau submedii, proportia celor cu studii superioare ridicandu-se la 30%.
"Turistul care vine cu preponderenta in Romania are cistiguri medii si este interesat in special de circuite naturale, culturale si istorice, si cam asta este si genul de turist roman care pleaca afara.
google-analytics.com