Cei care vor sa petreaca Revelionul la munte sau in statiunile balneare ar trebui sa se grabeasca si sa-si rezerve un loc. Potrivit reprezentantilor agentiilor de turism, pana acum s-a vandut aproximativ 70% din oferta interna, iar cele mai cautate statiuni au fost Poiana Brasov, Busteni Sinaia. Preturile nu sunt foarte mari in comparatie cu anul trecut si ajung la 1.000-2.000 de lei (10-20 de milioane de lei vechi) pentru un pachet complet de 4 nopti in hoteluri de doua-trei stele.
„Si in acest an se vor vinde toate locurile pentru petrecerea Sarbatorilor de iarna, avand in vedere ca pana in prezent s-a acoperit deja 70% din oferta“, ne-a declarat ieri Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Mai mult chiar, cele mai solicitate au fost ofertele scumpe, turistul roman preferand „sa dea un ban, dar sa aiba conditii“, ne-a explicat Vasilescu.
Agentiile de turism vin si in sprijinul celor cu venituri medii. Spre exemplu, prin Turist Center puteti rezerva un bilet pentru Anul Nou cu aproximativ 10-11 milioane de lei de persoana pentru patru nopti in hotelurile de doua stele de pe Valea Prahovei. Pachetul este complet, iar pretul include si cina festiva de Revelion. Daca vreti sa petreceti Sarbatorile intr-un cadru rustic, puteti apela la ANTREC (Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural), care ofera, contra a 30-70 de euro pe zi, cazare cu demipensiune (mic-dejun si cina) si masa festiva de Anul Nou.
Agentiile vin si cu oferte externe. Astfel, Revelionul ar putea sa va coste 230 de euro (trei stele, sase zile) in acest an, daca alegeti ca destinatie Budapesta, sau 174 de euro la Kusadasi, cazare in hotel de cinci stele, tarife care includ si cina festiva. (Senica Micu)