Cautare

647 de rezultate pentru "medii" (3.46 secunde)
"Pentru personalul din cadrul autoritatilor si institutiilor publice finantate integral de la bugetul de stat sau din bugetele de asigurari sociale, care beneficiaza lunar de drepturi banesti acordate din fondurile constituite in temeiul Ordonantei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, salariile de baza se calculeaza prin includerea in acestea a valorii medii a acestor drepturi banesti acordate in cursul anului 2009 pentru fiecare functie publica pe categorii, clase si grade profesionale respectiv pentru fiecare functie contractuala, in functie de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale".
Ca o picanterie, trebuie spus ca, anul trecut, in perioada campaniei electorale, s-a vehiculat in anumite medii informatia ca CCSB primise dispozitie de la Voiculescu sa nu il scoata cumva pe Geoana sub 30%, in sondajele de opinie, iar pe Crin Antonescu peste 20%.
In numele sigurantei nationale si in scopul preventiei atacurilor teroriste, asistam cum in Romania prezentului s-a reinstaurat politia poltica care contribuie incet si sigur la plantarea semintelor pentru ceea ce s-ar putea numi paranoia nationala, urmare a microfoanelor instalate in medii private si a ascultatrilor aferente, a eliminarii prezumtiei de nevinovatie facilitata de utilizarea canalelor mass-media in faza de cercetare a persoanelor incomode (justitia televizata).
In al doilea rand, cei doi vin din medii culturale. Spre deosebire de Presedintele Traian Basescu, Victor Ponta a absolvit, la zi, una dintre cele mai grele facultati.
"Printre zvonurile si scenariile care circula in anumite medii exista si acest plan basescian de a servi pe agenda publica o bomba mediatica prin care sa poata deturna atentia publica.
S-au redus astfel dramatic cheltuielile cu asistenta sociala si s-a majorat substantial (cu 5pp) taxa pe valoarea adaugata, care este un impozit regresiv, ce-i afecteaza cu precadere pe cetatenii cu venituri reduse si medii.
16%, pentru societatile comerciale si persoanele cu venituri medii, iar pentru cei cu venituri foarte mici vom incerca aplicarea celorlalte doua cote, de 12% si 8%, Va fi, daca vreti, o cota sociala, iar efectul pe buget este unul negativ.
Deci, conform OUG 41/2012, nu este obligatoriu ca presedintele sa fie demis cu cca. 4,5 milioane de voturi, cum sustin, fara sa cunoasca legislatia, anumite medii de informare.
Si nu m-as mira ca unele medii din strainatate sa perceapa lucrurile in acest fel. Ceea ce ar insemna o noua umilinta pentru romani.
• Ca "profil", din cate am tras eu de limba niscai romani, medii, l-ar placea pe Tariceanu! Dumnezeu mai stie ce se va alege de noi, toti, ca populatia e extrem de iritata de spargerea USL-ului!
10 Dezvoltarea agriculturii, a exploatatiilor medii si mici, a sectorului de procesare si a celui bio, protectia calitatii pamantului, irigatii, desecari, capacitati de stocare;
In aceste imprejurari, devin din ce in ce mai demne de crezut ipotezele despre o serioasa marginalizare in lumea buna a Europei Unite, semn ca personajul Traian Basescu a devenit de-a dreptul ne-frecventabil prin acele distinse medii.
Avem nivele de salarizare care nu mai difera, pentru aceeasi functie, in ministere sau institutii diferite, dar care sunt cel putin la nivelul clasei de salarizare in aceeasi clasa, lipsesc criteriile de performanta, si, mai ales, avem situatii in care salariile de baza ale persoanelor cu vechime in munca au ajuns sa fie mai mici decat ale debutantilor, ba chiar situatii in care salariile celor cu studii superioare au ajuns sa fie la nivelul salariatilor cu studii medii.
Astfel, daca in urma cu cativa ani, un cargou second-hand de dimensiuni si capacitate de transport medii putea fi achizitionat cu 2-3 milioane dolari, astazi acelasi tip de nava nu mai poate fi achizitionat fara 5-6 milioane dolari.
Iar 20% din teritoriul national prezinta conditii favorizante producerii alunecarilor de teren. Pierderile medii anuale produse cumulativ de toate calamitatile naturale se ridica la aproape 150 de milioane de dolari.
casierii de la casele de schimb valutar se pling ca atita vreme cit nu vinde nimeni valuta, ei n-au cum sa cumpere si sa revinda pentru profit, punind lipsa lor de activitate si pe seama faptului ca satmarenii cu venituri medii, unii dintre principalii lor clienti, isi pastreaza leii - lei, pentru cumparaturile de sarbatori...
Institutiile de microfinantare se adreseaza unui numar mare de clienti, in 2004 apreciindu-se ca s-au acordat aproximativ 25.000 de micro-imprumuturi, in valoare de 60 de milioane de dolari, in conditiile unor imprumuturi medii situate la 3.000 de dolari, iar cele maxime la circa 25.000 de dolari.
Explicatia este ca plafonul, care reprezinta valoarea a cinci salarii medii brute pe economie, a crescut o data cu cresterea salariului mediu incepand de la 1 ianuarie 2005.
"Astfel se poate asuma, in aceeasi termeni orientativi, ca ratele medii ale dobinzilor ar putea ajunge la 12-14% pentru dobinzile active si 8-10% pentru cele pasive la finalul anului 2005 ", afirma Libocor.
Firmele se dau in vant dupa aranjamente florale comandate on-line De regula, tinta principala a celor care au ca obiect comercializarea florilor nu sunt persoanele cu venituri mici sau medii.
google-analytics.com