Cautare

476 de rezultate pentru "reduceri" (4.36 secunde)
"Documentele ridicate in cadrul inspectiei inopinate se afla in analiza autoritatii de concurenta in cadrul procedurii specifice de investigatie", se arata intr-un comunicat al institutiei.Consiliul Concurentei le-a comunicat scolilor auto ca a adoptat, inca din 2004, o politica de clementa."Prin acest instrument, autoritatea de concurenta poate acorda imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor pentru societatile care incalca prevederile legislatiei in domeniu si care prin furnizarea de informatii sau documente relevante contribuie la depistarea si sanctionarea acestora", se spune in comunicat.Legea concurentei interzice intelegerile exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatii, orice decizii luate de asociatiile de agenti economici si orice practici concertate care au ca obiect sau ca efect restrangerea, impiedicarea ori denaturarea concurentei.
Aceste reduceri sunt aplicate nediferentiat, atat pentru plafonul national, cat si pentru rezerva de nou intrati si pentru toate instalatiile care intra sub incidenta Schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera.
Cei care opteaza pentru un model Opel beneficiaza, pana pe 25 septembrie, prin programul "Rabla", de reduceri de pana la 2.435 de euro pentru Astra Classic, de pana la 2.910 euro pentru Noul Astra, respectiv de pana la 4.000 de euro pentru Vectra si Signum.
Proprietarii de masini la mâna a doua aduse din strainatate pot economisi bani daca fac dovada ca automobilul este sub standardul categoriei din care face parte.
Daca fermierul a primit reduceri de la producatori sau comercianti de produse pentru mentinerea culturii de grâu, atunci costurile pe hectar pot fi si mai mici.
Romania nu dispune de programe fiscale pe termen mediu, iar expertiza independenta si activitatile de consultanta sunt limitate, se arata in raportul de tara publicat, joi, de Fondul Monetar International (FMI).Analistii atrag atentia ca Romania trebuie sa isi consolideze institutiile fiscale, iar reformele recomandate se refera la cresterea trasparentei politicii fiscale, limitatea revizuirilor bugetare, ancorarea politicii fiscale fata de o perspectiva pe termen mediu si dezvoltarea activitatilor de consultanta independenta pe probleme bugetare.FMI noteaza ca, incepand din anul 2000, Romania a reinstaurat disciplina fiscala si managementul finantelor publice a fost consolidat in anumite domenii.Totusi, analistii arata ca politica fiscala realizata pe termen scurt este asociata cu rezultate bugetare nesatisfacatoare, inclusiv cu o pozitie prociclica.Potrivit datelor preliminare privind PIB si executia bugetara, bugetul general consolidat a inregistrat anul trecut, un deficit de 2,33% din PIB conform metodologiei romanesti de calcul si de 2,53% dupa regulile ESA 95.Executivul a aprobat, la inceputul lunii martie, prima rectificare a bugetului de stat pentru 2008, prin care au fost operate reduceri de bugete la aproape toate ministerele, iar deficitul consolidat programat pentru acest an a scazut cu 0,4 puncte procentuale, de la 2,7% la 2,3% din PIB.Referindu-se la cadrul economic mai larg, analistii FMI arata ca exista semnale de alarma, ca urmare a nivelului inalt al deficitului de cont curent, a structurii balantei externe, orientata catre finantarea pe termen scurt si pe fondul supraincalzirii economiei."Asigurarea impotriva riscurilor externe necesita un mix mai bun de politici macroeconomice, politica fiscala suportand cea mai mare parte a procesului de stabilizare, fiind nevoie si de masuri aditionale pentru contracararea si administrarea vulnerabilitatilor sectorului financiar", se spune in raport.
Patriciu a afirmat ca restructurarea companiei implica disparitia si crearea unor locuri de munca."In orice companie multinationala de talia Rompetrol, restructurarea este un proces continuu, care vizeaza optimizarea/eficientizarea tuturor activitatilor.Nu este vorba de reduceri de personal, ci de modificarea functionala a structurii Grupului, continuu dispar si se creaza locuri de munca", a declarat Patriciu.Toti angajatii afectati de procesul de restructurare beneficiaza de pachete salariale compensatorii.
a Potrivit reglementarilor in vigoare, nerespectarea bunelor conditii agricole si de mediu atrage sanctionarea fermierilor care au solicitat sprijin financiar pe suprafata prin aplicarea unei reduceri la plata din suma cuvenita.
Potrivit reglementarilor in vigoare, nerespectarea bunelor conditii agricole si de mediu atrage sanctionarea fermierilor care au solicitat sprijin financiar pe suprafata prin aplicarea unei reduceri la plata din suma cuvenita.
Si pentru acestea, preturile au scazut cu aproximativ 20% fata de perioada de vârf, iar la finele lunii viitoare sunt asteptate reduceri de aproape 30%.
Apoi, ne gandim ca ii vom stimula sa ofere bonusuri sau reduceri de preturi celor care vin cu aparatul vechi si stricat sau celor care sunt dispusi ca echipamentul vechi sa le fie luat din casa la momentul cumpararii unuia nou", a spus Vaida.
Ceilalti mari jucatori de pe piata din Bulgaria, compania ceha CEZ si cea austriaca EVN, au anuntat de asemenea ca vor opera reduceri de personal.
Lipsa aglomeratiei, temperaturile mai scazute, precum si preturile cu pana la 40% mai mici decat in sezon determina din ce in ce mai multi turisti sa-si petreaca vacanta la sfarsitul verii si inceputul toamnei.
Potrivit unei reglementari adoptate de Comisia Europeana in iunie 2007, noi reduceri urmeaza sa fie aplicate in august 2009, cand tarifele vor ajunge la 0,43 euro/minut in cazul convorbirilor catre statele din Uniunea Europeana, respectiv 0,19 euro/minut pentru apelurilor primite.
Printre companiile care mai anunta reduceri de preturi se numara si Ultex Tandarei. Ulvex vrea sa micsoreze preturile cu 20-25% in perioada urmatoare.
Obiectivele politicii fiscale in UE urmaresc inlaturarea obstacolelor din calea functionarii pietei comune, realizarea Strategiei Lisabona, realizarea unei reduceri durabile a poverii fiscale, preocuparea pentru nevoile contribuabililor si ale autoritatilor fiscale.
În plus, cei care vor sa-si cumpere o masina, beneficiaza de reduceri de pâna la 3.500 de euro, în functie de model.
Anuntand promotii peste promotii, vehiculand reduceri de pret, centrele comerciale nu fac altceva decat sa profite de pe urma naivitatii clientilor.
Printre motivele care i-ar determina sa renunte la acestea se numara acordarea unei reduceri la achizitia unui produs nou si preluarea celor nefunctionale din fata locuintei.
OPEC ar putea astepta pana in decembrie pentru a adopta masuri care sa aduca pretul barilului de petrol la aproximativ 70-90 de dolari, intrucat efectele ultimei reduceri a productiei nu sunt clare, a spus Khelil.
google-analytics.com