Companiile de telefonie mobila Orange si Cosmote vor reduce sambata tarifele de roaming la nivelul impus de Comisia Europeana, pretul pentru apelurile catre statele din UE fiind de 0,46 euro/minut, iar pentru cele primite de 0,22 euro/minut. In prezent, tariful practicat de operatori la apelurile catre statele UE este de 0,49 euro/minut, iar pentru cele primite de 0,24 euro/minut, la care se adauga TVA.
In cazul Vodafone Romania, reducerea tarifelor pentru apelurile in roaming a intrat in vigoare la 18 august. Termenul stabilit de CE pentru diminuarea tarifelor este 30 august.
Pentru ca furnizeaza servicii de roaming utilizand retelele de alta frecventa ale firmelor straine, Telemobil, operatorul retelei Zapp Mobile, nu intra sub incidenta reglementarilor europene privind aceasta categorie de servicii.
Potrivit unei reglementari adoptate de Comisia Europeana in iunie 2007, noi reduceri urmeaza sa fie aplicate in august 2009, cand tarifele vor ajunge la 0,43 euro/minut in cazul convorbirilor catre statele din Uniunea Europeana, respectiv 0,19 euro/minut pentru apelurilor primite.