Cautare

1801 de rezultate pentru "partidele" (3.21 secunde)
La randul sau, Wilfried Martens a precizat ca PPE este deschis pentru primirea de noi membri, dar ca acestia trebuie sa aiba un program compatibil cu al popularilor europeni si a precizat ca partidele romanesti vor putea fi primite ca membri cu drepturi depline numai dupa integrarea Romaniei in UE.
Cei 35 de observatori romani desemnati de partidele parlamentare sunt cu un picior in PE si asteapta validarea de catre plenul Parlamentului.
Partidele si-au prezentat candidatii Concluzia: toate partidele si-au prezentat public candidatii, care urmeaza sa fie audiati chiar de astazi in comisiile de specialitate.
Domnul Toader nu a aflat ca partidele politice sint niste proiecte lansate de oameni. Partidele nu devin institutii care au inventar.
Geoana a precizat ca PSD va raspunde pozitiv invitatiei presedintelui privind consultarile cu partidele parlamentare, dar a subliniat ca inainte de acestea trebuie clarificate unele aspecte legate de tematica abordata.
Dupa ce presedintele Traian Basescu a reusit din nou sa tulbure linistea scenei politice, prin declaratii menite sa puna pe jar atat partidele ce alcatuiesc coalitia, cat si opozitia, apar pe zi ce trece noi nemultumiri la Palatul Victoria.
In alta ordine de idei, in urma consultarilor care au avut loc intre premierul Calin Popescu Tariceanu si partidele parlamentare la Palatul Victoria, s-a hotarat ca Parlamentul sa dezbata o zi pe saptamana legile necesare aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
Temele consultarilor politice cu partidele parlamentare au fost reformarea si eficientizarea activitatii Legislativului, precum si actiunile pentru integrarea in UE.
Pe de alta parte, partidele Coalitiei guvernamentale au criticat discursul rostit luni in plenul Senatului de catre liderul PRM CV Tudor si au respins a€žin mod ferma€œ utilizarea pe scena politica romaneasca a oricarei forme de discurs extremist si nationalist.
Institutul cere, printre altele, reconsiderarea algoritmului de alocare a subventiei de la bugetul de stat, pentru a fi luat in calcul si rezultatul obtinut de partide la alegerile locale, suspendarea transferurilor lunare din subventia bugetara pana ce partidele isi indeplinesc raspunderile legale, masuri de recuperare a sumelor restante ale formatiunilor politice, obligativitatea publicarii la termen a listelor donatorilor sau a unei declaratii de conformitate, reacordarea dreptului de a cumpara publicitate la radio si TV pentru partide, actualizarea cuantumului amenzilor, completarea prevederilor privind identificarea materialelor electorale, crearea unei unitati distincte de control, al finantarii partidelor, introducerea unui sistem de cofinantare pentru donatii, interzicerea acceptarii donatiilor de la companii care au in derulare contracte comerciale cu institutii publice.
si partidele care o compun intrunind optiunile a mai mult de jumatate din romani. ... In subsolul topului increderii se afla, ca de obicei, partidele politice, 82% dintre romani neavand incredere in aceste formatiuni.
Liderul PSD, Mircea Geoana, considera ca dezbaterile din Parlament privind bugetul pe 2006 s-ar putea incheia rapid daca ar avea loc o discutie intre partidele parlamentare pe câteva teme importante, in principal privind Educatia, in vederea gasirii unor solutii de majorare a resurselor alocate.
Relatia cu partidele Desi statutul sau ii impune echidistanta politica, Basescu a reusit cu greu sa-si onoreze rolul de mediator intre fortele politice.
Revolutia portocalie a rezistat doar un an si jumatate, iar partidele aliantei au inceput un razboi de guerila pe viata si pe moarte, fiecare incercand sa-si asigure suprematia.
Presedintele Traian Basescu va continua si astazi consultarile incepute inca de ieri cu partidele parlamentare, cu privire la respingerea, in Senat, a Ordonantei prin care PNA a fost transformat in Departamentul National Anticoruptie.
Oricum, nu exista un protocol scris intre partidele Coalitiei privind sustinerea unui singur candidat la presedintia Camerei Deputatilor si s-a vazut clar ca PC nu poate strange mai mult de 22 de voturi ale membrilor sai.
"Presedintele Romaniei este presedinte pentru toate partidele, si asta inseamna ca va trebui sa fie prezent si atunci cand liberalii europeni vor avea un congres, si la Internationala Socialista, la care vor fi prezenti socialistii romani.
Demisia subprefectului de Dolj, Ion Groza, pune paie pe focul liberalilor din judet si ascute sabiile in partidele de coalitie. ... Chiar daca a intrat in vigoare legea prin care prefectii si subprefectii sunt apolitici, asta nu inseamna ca partidele nu-si pot desemna candidati.
"Persoanele, eventual, reusesc sau nu reusesc sa se inteleaga, este un lucru important, dar in primul rand partidele trebuie sa gaseasca unde cai de colaborare", a adaugat Markó Béla.
Fostul presedinte, Ion Iliescu, si liderul Fortei Democrate din Romania (FDR), Petre Roman, pregatesc racolarea PRM pentru lansarea mult- discutatului "Pol Social", structura-"cupola" pentru partidele de stanga, care va include, pe langa PSD, FDR si PIN, formatiuni ecologiste si sindicale.
google-analytics.com