Fostul presedinte, Ion Iliescu, si liderul Fortei Democrate din Romania (FDR), Petre Roman, pregatesc racolarea PRM pentru lansarea mult- discutatului "Pol Social", structura-"cupola" pentru partidele de stanga, care va include, pe langa PSD, FDR si PIN, formatiuni ecologiste si sindicale.
Ion Iliescu si Petre Roman au de gand sa includa in "Polul Social", potrivit unor surse oficiale, pe langa FDR, PSD, Partidul Socialist, PIN, si partidul lui Vadim Tudor, cu ai carui membri negociaza in acest moment.
Din noua structura politica se preconizeaza ca va face parte si o componenta "verde", dar si structuri ale pensionarilor si ale sindicalistilor. Sursele citate de Mediafax au anuntat ca, in conceptia lui Iliescu si a lui Roman, "Polul Social" reprezinta o suprastructura politica si ideologica, care va fi o "cupola" pentru partidele de stanga, la care sa se ralieze si alte formatiuni. Ele au precizat ca demersurile pentru institutionalizarea acestei suprastructuri politice sunt "cat se poate de active" si ca martea viitoare va avea loc o noua intalnire intre cei doi lideri la biroul senatorial al lui Iliescu.

Iliescu si Roman nu se lasa

Cei doi protagonisti ai proiectului privind infiintarea "Polului Social" intentioneaza sa organizeze o noua dezbatere despre situatia actuala a stangii la 3 mai.
Dezbaterea va succeda prima discutie pe aceasta tema, organizata de liderul FDR acum doua luni, la care au participat cativa senatori si deputati PSD, dar la care Mircea Geoana a refuzat sa vina, desi ii fusese rezervat un loc in prezidiu.
Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ieri ca eventualele discutii pentru lansarea "Polului Social", preconizat de Ion Iliescu si Petre Roman, nu implica PSD.