Cautare

1801 de rezultate pentru "partidele" (2.78 secunde)
Presedintele Traian Basescu a declarat duminica intr-un interviu Hotnews-BBC ca, din perspectiva propriilor asteptari, referendumul este un esec major, si nu exclude repetarea lui daca nu reuseste sa convinga partidele ca cele patru milioane de voturi trebuie valorificate printr-o lege.
M-au sunat de la toate partidele mari din Constanta", sustine Stanca. Fara doar si poate, partidele la care face referire secretarul executiv al PSD Constanta, Petre Stanca, sunt PD-L, PNL si PRM.
Partidele romanesti din judetul Covasna intentioneaza sa stabileasca o strategie comuna in perspectiva alegerilor locale. ... De asemenea, liderul conservatorilor din Covasna a spus ca s-a discutat si despre necesitatea ca in acele localitati in care romanii sunt minoritari sa existe o intelegere intre partidele romanesti.
De Waele considera ca partidele "au pornit in lupta cu oamenii de care dispun". El a remarcat ca toate partidele politice din Romania sunt macinate de tensiuni interne si conflicte personale, asa ca alegatorul nu se mai regaseste in acest "adevarat teatru politic".
O alta prevedere foarte importanta care modifica, dupa spusele lui Mircea Toader, chiar gandirea si strategia partidelor politice este cea in care partidele care obtin un scor electoral de sub 5%, sa aiba posibilitatea sa fie totusi repartizate.
Presedintele Traian Basescu a declarat luni seara, la B1 TV, ca obiectivul sau este ca, dupa alegeri, sa propuna Parlamentului un premier in care sa aiba incredere si care sa fie capabil sa negocieze impreuna cu partidele o majoritate.
Premierul Tariceanu le-a spus ministrilor, la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului, ca va transmite partidelor politice o scrisoare prin care ii va invita pe reprezentantii acestora sa semneze acordul privind legea salarizarii bugetarilor, afirmand ca partidele de stanga au un dublu discurs si lanseaza promisiuni fara acoperire.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nu exclude nici un fel de colaborare dupa 30 noimebrie, inclusiv cu PD-L, el precizand insa ca PSD va initia negocierile pentru formarea unei majoritati parlamentare mai intai cu partidele mici.
Sa intre in guvern toate partidele politice", a afirmat senatorul PRM. ... Funar crede ca daca nu se va forma un Guvern de uniune nationala, in primavara anului viitor partidele aflate la guvernare vor fi "maturate" de populatia care va iesi in strada.
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, marti, ca PSD va avea discutii cu toate partidele, in contextul negocierilor care se prefigureaza, precizand ca este firesc sa fie asa, si a anuntat ca in cursul zilei se va stabili si echipa de negociatori a formatiunii.
Presedintele Traian Basescu a declarat, la aniversarea a 60 de ani de la infiintarea NATO, in cadrul unei sedinte comune a Camerelor Parlamentului, ca meritele aderarii Romaniei la structurile Nord-Atlantice pot fi impartite egal de partidele politice care au guvernat tara.Presedintele a spus ca dincolo de faptul ca NATO reprezinta principalul garant al securitatii, aderarea Romaniei la structurile Nord-Atlantice are si o componenta puternica simbolica, inceputul procesului de aderare oferind statului un plus de coerenta intr-un moment de confuzie.
Romanii considera Parlamentul drept cea mai corupta institutie, legislativul fiind urmat in clasament de partidele politice si justitie, arata Barometrul Global al Coruptiei 2009, publicat miercuri de Transparency International.
Partidele si politicienii romani s-au grabit in 2008 - fiind an electoral - sa faca legi favorabile Bisericii Ortodoxe (BOR) si s-au ferit sa adopte legi care nu ar multumi BOR, constata Raportul anual al Departamentului de Stat american privind libertatea religioasa.
Sunt convins ca partidele vor cadea de acord asupra acestui obiectiv comun. ... In acest sens, toate partidele trebuie sa renunte la excesul de numiri pe criterii politice.
In replica, Vanghelie a declarat ca face "jocuri de culise", intelegand prin aceasta discutiile pentru formarea noii echipe, normale in partidele europene si romanesti.
Zeflemeaua in care presedintele actual al tarii intelege institutia consultarilor politice si dispretul cu care trateaza relatiile cu partidele a ajuns la un nou apogeu, odata cu afirmatia ca domnia sa va substitui opozitia.
Asadar, oameni politici sau analisti imping cu totii in spatiul public, din motive radical diferite, ideea ca partidele vechi au expirat, ca liderii lor s-au uzat pana la refuz si ca e nevoie de altceva, cu totul diferit de ce-am avut in ultimii 20 de ani.
Tavalugul multi-electoral de care vorbeam va supune, insa, absolut toate partidele unor eforturi supraomenesti, pentru ca cele sase campanii in doar patru ani vor inghiti uriase resurse materiale si vor presupune mobilizari umane de exceptie.
Si anume ca, in februarie 1990, la scurt timp dupa primele mari tulburari de la Bucuresti si dupa prima mineriada, Statele Unite au luat decizia nu de a sustine partidele istorice, ci de a sprijini FSN.
Trendul general este de diminuare a importantei factorului etnic si atunci, mai degraba, eu cred intr-un scenariu in care curentele astea ideologice din UDMR vor fi absorbite de partidele romanesti, pentru ca acesta este trendul pe termen lung. ... curentele din UDMR vor fi absorbite de partidele romanesti", declara Lazaroiu.
google-analytics.com