PRM cere destituirea din functie a presedintelui Basescu si a premierului Tariceanu si organizarea de urgenta a alegerilor anticipate, parlamentare si prezidentiale, a declarat presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor, aratand ca PRM va colabora in acest sens cu PSD. Liderul PRM sustine ca doreste inclusiv i"anchetarea penalai" a lui Traian Basescu.
i"Ei (Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu - n.r.) au venit impreuna, au gresit tot impreuna si este evident ca numai impreuna trebuie sa cadai", a opinat Vadim Tudor, apreciind ca Basescu si Tariceanu sunt i"prizonieri ai unor grupuri de interese, care jefuiesc, cu metoda, Romaniai".
Liderul PRM a spus ca i"Romania cunoaste o criza fara precedenti" si a apreciat ca nu sustine ideea depunerii in Parlament doar a unei motiuni de cenzura, pentru ca un astfel de demers ar duce numai la caderea lui Tariceanu, nu si a lui Basescu. i"O motiune de cenzura ar dezechilibra situatia, in sensul ca ar putea duce la caderea Guvernului Tariceanu, dar la supravietuirea lui Traian Basescu, situatie inacceptabilai", a explicat liderul PRM.
Vadim Tudor a tinut sa precizeze ca PRM a cerut, inca de acum un an, suspendarea lui Basescu din functie, pe motiv ca acesta i"se afla in incapacitatea mintala de a conduce tarai".
Liderul PRM a mai spus ca el a fost cel care a dat presei si Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti un Memorandum elaborat de Administratia Prezidentiala in anul 2004, cu privire la jaful din Petromidia, demers care l-ar fi facut pe Dinu Patriciu sa redacteze o replica, material la care s-a referit, miercuri, Calin Popescu-Tariceanu.
PSD va declansa procedurile
PSD va declansa procedura de suspendare din functie a sefului statului, a anuntat liderul PSD, Mircea Geoana, care a precizat ca social-democratii cer ca Basescu si Tariceanu sa demisioneze din functii, iar justitia sa se autosesizeze in legatura cu acuzatiile pe care acestia si le-au adus.
Geoana a mai spus ca PSD va declansa in Parlament si procedurile de i"demiterei" a premierului Calin Popescu-Tariceanu. Liderul PSD a apreciat ca o i"larga majoritatei" din Parlament ar vota in acest sens.
Intrebat daca PSD va initia o motiune de cenzura, Mircea Geoana a raspuns: i"Motiunea de cenzura este o varianta pe care o pregatimi".
El a precizat ca social-democratii vor declansa intai procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, intrucat aceasta nu depinde de convocarea parlamentului in sesiune extraordinara.
n.