PSD este dispus sa se implice serios in rezolvarea crizei politice care, spun social-democratii, sta in calea dezvoltarii tarii noastre. In acest sens fostul ministru social-democrat Mihai Tanasescu a anuntat ieri, la Galati, ca PSD va mai astepta doar o saptamina pentru a depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu. Masura de penalizare a echipei de guvernare va fi pusa in aplicare daca liderul liberalilor nu va propune Parlamentului o noua formula de cabinet.

"Daca Tariceanu nu va veni saptamina viitoare cu un guvern restructurat in fata Parlamentului, PSD este gata sa depuna o motiune de cenzura pentru a rasturna Cabinetul", a declarat Tanasescu. Liderul pesedist a precizat si ca este inacceptabil ca de o buna bucata de vreme tara sa fie condusa de un guvern minoritar care nu mai functioneaza. "Avem institutii ale statului care nu mai functioneaza. De fapt nu mai avem un guvern. Avem un prim-ministru care nu conduce de fapt un guvern, ci poate doar motocicleta pe care o are in dotare", a mai spus fostul ministru de Finante.

Mihai Tanasescu a mai anuntat si ca PSD isi va continua demersul de suspendare a presedintelui Traian Basescu. "Partidul Social Democrat a initiat si isi va continua aceasta initiativa de suspendare a presedintelui. Observam si ca in ultimele zile declaratiile domniei sale vin in contradictie cu Constitutia si cu tot ce exista legal in aceasta tara. Probabil ca este un tip de comportament care are menirea sa-i faca pe oameni sa creada ca se poate si asa. Va spunem noi ca nu se poate", a completat Tanasescu.

Liderul PSD a mai aratat si ca "este foarte clar ca in momentul de fata exista in Romania o criza politica majora care trebuie rezolvata in cel mai scurt timp".