Emil Boc, presedintele PD, a declarat la un post de televiziune ca "este clar ca Guvernul Tariceanu are sustinerea PSD-ului".
Liderul PD considera ca Guvernul Tariceanu trebuie sa plece, pentru ca nu mai are legitimitate si pentru ca este cel mai slab partid de dupa '89. "Noi am avut trei scopuri atunci cand am initiat motiunea: primul era demiterea domnului Tariceanu, pentru ca nu mai are legitimitatea de a conduce Guvernul, al doilea scop era sa demitem Guvernul in totalitate, pentru ca are cea mai incompetenta echipa, si alt scop era sa limpezim cine este la Putere si cine este in Opozitie. Acum, e clar ca Guvernul este sustinut de PSD. Acestia au avut posibilitatea de a vota motiunea noastra sau de a initia o motiune a lor, nu au facut nici una, nici alta", a sustinut liderul PD. "Indiferent cine va initia o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, noi o vom sustine", a completat Boc.
De asemenea, Emil Boc a sustinut ca PD va colabora cu PLD la nivel parlamentar. El a spus ca "PD si PLD sunt in aprecierile electoratului undeva intre 45-50%". "Nu avem in joc o combinatie cu PNG. La alegerile pentru Parlamentul European vom merge pe liste separate, fara PLD", a precizat seful democratilor. (C.C.)