Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a declarat ca formatiunea pe care o reprezinta nu va renunta la motiunea simpla impotriva ministrului Educatiei, Mihail Hardau, anuntand de asemenea ca partidul sau pregateste o alta motiune si impotriva ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
Motiunile simple contra unor ministri reprezinta, conform declaratiilor social-democratului, modalitatea prin care PSD incearca sa atraga atentia premierul Calin Popescu-Tariceanu asupra problemelor din justitie, sanatate si educatie.
In viziunea purtatorului de cuvant al partidului, motiunile simple reprezinta un mesaj pentru premier din partea social-democratilor, de care Tariceanu ar trebui sa tina cont si sa sa nu-i mai nominalizeze pe acesti ministri in formula restructurata a Guvernului. Diaconescu a mai tinut sa-i reaminteasca premierului Tariceanu ca formatiunea sa politica va inainta o motiune de cenzura impotriva Guvernului in cazul in care premierul nu va respecta data-limita pana la care trebuie sa prezinte un Guvern restructurat, format din maximum 14 ministere. (Diana Nedelcu)