Proiectul de restructurare pe care liberalii trebuie sa il gandeasca in aceasta perioada se afla sub semnul unei amenintari cu motiunea de cenzura anuntata de conservatori. Cu toate acestea, liberalii anunta ca nu se gandesc la un guvern restructurat fara PD.
Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a declarat ieri, la finalul sedintei Biroului Politic Central, ca liberalii nu vor alcatui un proiect de restructurare guvernamentala de pe lista caruia sa lipseasca reprezentanti ai PD. "Nu vom face un proiect de restructurare a Guvernului pe lista caruia sa functioneze numai ministri liberali", a declarat Melescanu. El a mai tinut sa precizeze ca Executivul functioneaza pe baza unei Aliante si a protocolului semnat de cele doua partide componente, iar in momentul in care va fi definitivata noua schema guvernamentala se va trece si la problema oamenilor care vor face parte din echipa lui Tariceanu. In plus, vicepresedintele PNL a sustinut ca motiunile anuntate de Opozitie, demersurile de suspendare sau cele legate de referendumuri duc la un soi de "harjoneala politica", ce ii indeparteaza pe politicieni de probleme reale ale cetatenilor si pe guvernanti de administrarea tarii. Pe de alta parte, vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat duminica la Craiova ca secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, lucreaza la un proiect de restructurare a Cabinetului Tariceanu, care va fi gata cel mai probabil peste doua saptamani, si s-a declarat convins ca PNL poate forma Executivul daca ministrii PD vor pleca.

PSD pune conditii

Purtatorul de cuvant al PSD a precizat ca social-democratii i-au cerut deja premierului sa prezinte un guvern cu o structura simplificata cu doar 14-16 ministere, fara PD.
Diaconescu a sugerat ca o motiune de cenzura ar fi inutila pentru ca votul Parlamentului asupra unui Executiv restructurat ar echivala cu un nou vot de incredere dat Cabinetului Tariceanu si ar putea avea aceleasi efecte ca si o motiune de cenzura. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca eventualul sprijin acordat viitoarei formule "va fi legat de cateva teme sociale si initiative pe care le consideram vitale: problema chiriasilor, agricultura, pensionarii, strategie post-aderare".
"Nu credem ca este important acum sa-i dam indicatii domnului Tariceanu ce fel de structura de Guvern sau ce alte lucruri are de facut. Pentru noi, este extrem de clar ca un Guvern al Aliantei nu are ce sa mai caute la conducerea Romaniei", a spus Geoana.