Cautare

611 de rezultate pentru "lapte" (3.17 secunde)
Guvernul a decis, de asemenea, sa acorde o prima de trei mii de lei vechi pentru fiecare litru de lapte livrat conform normelor Uniunii Europene.
Una din principalele urmari, din punct de vedere social si economic, a implementarii programului SAPARD a fost aparitia de noi locuri de munca in cadrul fermelor de animale, a fermelor pomicole, precum si in cadrul fabricilor de procesare carne, peste, lapte sau vin.
Cursurile se vor desfasura pe o perioada de trei saptamani In cadrul proiectului se vor organiza patru module de instruire - Pregatire profesionala in managementul general al exploatatiei/societatii comerciale - pentru productia vegetala si cea zootehnica, Pregatire profesionala a fermierilor pentru productia vegetala, Pregatire profesionala a fermierilor pentru cresterea vacilor cu lapte si Pregatire profesionala pentru lucratorii din gospodariile agroturistice.
"Pregatire profesionala in managementul general al exploatatiei/societatii comerciale - pentru productia vegetala si cea zootehnica", "Pregatire profesionala a fermierilor pentru productia vegetala", "Pregatire profesionala a fermierilor pentru cresterea vacilor de lapte" si "Pregatire profesionala pentru lucratorii din gospodariile agroturistice".
La grupa de produse alimentare s-au inregistrat cresteri importante la oua (+11%), la fasole boabe si alte leguminoase (+2,9%), la citrice si alte fructe meridionale (+2,8%), la lapte si produse lactate (+0,9%) si la carne, preparate si conserve din carne (+0,6%).
Cei care cumpara juninci mai au de indeplinit si alte conditii, cum ar fi incheierea unui contract sau a unui precontract de vanzare a laptelui la un procesator, precum si prezentarea unui angajament scris prin care se obliga sa inscrie animalele in controlul oficial al productiei de lapte.
Datele prelucrate recent arata faptul ca luna trecuta pretul la oua a crescut cu 11,24%, la lapte si produse lactate cu 0,63%, fructe si conserve din fructe cu 0,59%, carne si preparate din carne cu 0,54%.
agentiile de plati, ecarisajul, cota de lapte si identificarea animalelor. Flutur a mentionat ca nu stie cine il va urma la conducerea institutiei si a adaugat:
Sprijinul financiar este acordat in vederea achizitionarii de material biologic ce vizeaza vacile de lapte, ovinele, caprinele, gainile ouatoare si puii de carne.
In cadrul grupei de produse alimentare s-au inregistrat scumpiri importante la oua, de 23,5%, la legume si conserve de legume, de 2,8%, la fructe proaspete de 2%, la paine si produse de franzelarie de 1,7% si la grupa lapte si produse lactate de 0,9%.
Mai mult, oficialii de la Bruxelles vorbesc des-pre existenta posibilitatii ca dupa 1 ianuarie 2007 atat Romania, cat si Bulgaria sa nu mai poata exporta lapte si produse din carne pe piata europeana.
In cazul procesatorilor de lapte, ponderea celor care sunt in conformitate cu normele europene este putin mai mare, ajungand pana la 12%.
Potrivit unei liste stabilite de Comisia Europeana, stocurile de carne, lapte si produse lactate, cereale, faina, orez, malt, dar si de usturoi, margarina sau zahar vor fi penalizate dupa 1 ianuarie 2007.
Chiar daca inceputul anului se anunta promitator pentru proaspetele mamici, vehiculandu-se ideea ca pentru bebelusii lor, la externare, vor primi cadou scutece, hainute si lapte, toate in valoare de 1.500.000 de lei vechi, femeile se pare ca mai au cateva luni de asteptat pana cand legea va intra in vigoare.
30 de grame de carne pe zi Conform ultimei statistici a autoritatilor, unui roman ii sunt suficiente pentru a trai 7,78 mililitri de lapte de baut sau iaurt, opt grame de telemea sau 35 de grame de carne pe zi.
In Iasi, produsele traditionale sunt lactatele, cum ar fi diferite sortimente de cascaval, lapte batut sau urda. De la maramureseni puteti cumpara slanina, pasta de mici, toba, diverse sotimente de cascaval sau branza de burduf.
Proiecte beneficiare De fonduri Sapard a beneficiat si unul dintre cei mai cunoscuti procesatori de lapte, produse lactate si inghetata din Cluj.
Modificarea cu 0,3% a preturilor la marfurile alimentare s-a datorat in principal cresterii preturilor la legume si conserve de legume (+2,4%), fructe si conserve din fructe (+1,1%), lapte si produse lactate (+0,5%), produse de morarit si panificatie (+0,5%).
Spre exemplu, la marfurile alimentare, cresteri importante de preturi s-au inregistrat la legume si conserve de legume (1,7%), zahar (1,2%), fructe si conserve de fructe (0,8%), produse de morarit si panificatie si lapte si produse lactate (0,6%).
google-analytics.com