Cautare

611 de rezultate pentru "lapte" (3.14 secunde)
ajunge la 45.000-50.000 de mii de lei, 100 de grame de ciocolata realizata ecologic costa 80.000 de lei, un litru de lapte de soia sau unul de suc de portocale (din import) valoreaza in jur de 100.000 de lei.
Postul Craciunului a inceput deja de zece zile si adevaratii credinciosi, alaturi de vegetarieni, conteaza, in materie de mincare, pe produse de post l Cu sau fara rezerve pentru sezonul rece - vinete, zacusca, bulion sau gemuri, satmarenii si-ar dori sa posteasca, insa "bugetul” nu le prea permite l Asta datorita preturilor prea mari ale produselor vegetale sau ale legumelor si fructelor gasite pe piata l in raidul de ieri, am cautat mai mult magazine cu produsele vegetale de post, sperind sa gasim cit mai multe dintre acestea l Am inceput cu magazinul Provita de pe strada Retezatului l Acest magazin este singurul din judetul nostru unde se gasesc produse vegetale tot anul l Specializati pe evitat "E”-urile l Oferta este bogata si diversificata l Satmarenii pot sa-si cumpere la greu produse vegetale din soia l Cabanos vegetal la 130.000 de lei/ kg, cirnati si crenvusti vegetali la acelasi pret, pate vegetal si parizer vegetal la 115.000 de lei/ kg l Soia snitel costa 15.000 de lei punga de 100g, cuburile de soia - 11.000 de lei aceeasi cantitate si soia boabe la 40.000 de lei l Un litru de lapte de soia se vinde cu 45.000 de lei l Brinza topita - 12.000 de lei, maioneza este la 48.000 borcanul iar faina la 20.000 de lei kg l Uleiuri de diferite tipuri l De la scump la ieftin l De la 48.000 de lei la 315.000 litru de ulei de masline(!!!) l Alaturi de produsele facute din soia se mai gasesc si fructe uscate, taiate bucatele, cum sint mango la 34.000 de lei, ananas la 27.000, papaya la 29.000, coacaze la 28.000 si toate acestea amestecate costa 37.000 de lei cutia l De pe strada Retezatului am ajuns pe Calea Traian, unde am intrat in magazinul Gladis l Am constatat ca produse vegetale de post nu prea sint l Am gasit doar pate, la preturi cuprinse intre 14.000 si 26.000 de lei l Paralel cu magazinul ‘'Gladis'', am intrat in magazinul Caty Saron 2, unde am gasit parizer vegetal la 40.000 de lei kg, salam vegetal la 45.000 si pate vegetal la 19.000 de lei 100g l Nici legumele sau fructele din piete nu scutesc satmarenii de a-si baga adinc mina in buzunar l Rosiile costa 40.000 de lei/kg, salata - 20.000 bucata, in vreme ce strugurii au atins, dupa ce le-a trecut sezonul, astronomicul pret de 120.000 de lei/kg l Am observat ca produsele vegetale sint mai putin cerute decit cele acceptate drept obisnuite l Majoritatea satmarenilor prefera carnea si nu tin cont de faptul ca Postul Craciunului e in toi l Sau pur si simplu uita...
Pentru a-l putea prepara in casa, avem nevoie de oua, ulei, faina, zahar, lapte, toate acestea insumand, raportat la kilogram, circa 130.000 de lei plus 85.000 de lei, 20 de oua.
Pentru laptele de oaie si de capra, subventia va fi de 2.800 lei pentru fiecare litru de lapte livrat pentru prelucrare.
Productia de lapte a crescut cu o mie de hectolitri, insa gainile au ouat mai putin cu 2,2 milioane bucati de oua in cursul anului trecut.
Un purcelus de lapte s-a putut cumpara cu 1.400.000-1.800.000 lei si un porc de 25-30 de kilograme cu peste 2.500.000 de lei.
Pentru laptele de oaie si capra se propune acordarea unei subventii in valoare de 2.800 lei pentru fiecare litru de lapte livrat agentilor economici specializati in procesare.
Doar 3% dintre cele 2.170 de unitati de procesare a carnii si laptelui se conformeaza, in prezent, cu normele UE din domeniul sanitar-veterinar, a declarat ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Flutur.
Si crescatorii care livreaza lapte de oaie si de capra la unitatile de prelucrare vor primi 10,8 miliarde de lei pentru o cantitate de 38.571 de hectolitri.
Gheorghe Flutur a precizat ca a mai propus spre finantare proiecte in domeniul imbunatatirii calitatii produselor, care implica dotarea crescatorilor de vaci de lapte cu mulgatoare automate.
Programele analizate au fost cele destinate producatorilor agricoli si prestatorilor de servicii in agricultura pentru achizitionarea de tractoare, combine, masini si utilaje agricole, instalatii de irigat, pentru productia din sectorul vegetal, pentru ajutoarele in ingrasaminte chimice, pentru sprijinul producatorilor de lapte si cel acordat producatorilor de carne.
Aici a fost abordata problema gestionarii cotelor de lapte, dar si intentia MAPDR de a transfera activitatea de productie catre crescatorii de animale.
Potrivit ministrului Agriculturii, principalii beneficiari ai acestei campanii ar trebui sa fie procesatorii de carne si lapte din categoria D - circa 1.100 unitati - care nu au programe de restructurare si risca sa fie inchisi pina in iunie 2006, daca nu vor demara modernizarea unitatilor.
Ministerul Agriculturii a deblocat la sfarsitul saptamanii trecute peste 442 de miliarde de lei pentru decontarile cupoanelor agricole depuse la inceputul lui iunie si pentru subventiile la lapte si la utilaje agricole aferente lui aprilie, cea mai mare suma, 223 de miliarde de lei, fiind alocata pentru plata furnizorilor de inputuri (ingrasaminte, pesticide, seminte) pe baza bonurilor valorice.
Una dintre aceste masuri reprezinta anularea subventiilor de incrucisare intre consumatori si anularea unor tarife sociale, care pina acum erau "lapte si miere " pentru familiile cu venituri reduse.
Astfel, in ceea ce priveste cotele de lapte, expertii arata ca trebuie accelerate etapele de incredintare a acestor cote. Desi Comisia de clasificare a carcaselor de bovine a fost creata, sistemul de clasificare nu a fost inca implementat.
In aceste conditii, dupa integrare, directiile sanitar-veterinare vor mari numarul controalelor prin care calitatea laptelui si a carnii sa fie testata. Laptele bun va fi premiat “Problemele mari care exista la carne si la lapte vizeaza mai ales gospodariile taranesti.
A fost majorat cu 11% si ajutorul dat producatorilor de lapte. Toate aceste masuri au fost luate tocmai acum, cind clasa politica se pregateste de anticipate.
Justitia va avea ultimul cuvint In semestrul doi au fost efectuate 61 de controale la producatorii de carne si lapte, fiind operate verificari si in ceea ce priveste normele de comercializare a semintelor si materialului saditor (64 de unitati).
Dintre produsele lactate, cel mai bine se vinde laptele, preferat de 40 la suta din consumatori, urmat de iaurt, cu 30 la suta, branzeturi 20% si 10% inghetata si lapte praf.
google-analytics.com