Potrivit Directiei Judetene de Statistica, preturile marfurilor alimentare inregistreaza cresteri. Datele prelucrate recent arata faptul ca luna trecuta pretul la oua a crescut cu 11,24%, la lapte si produse lactate cu 0,63%, fructe si conserve din fructe cu 0,59%, carne si preparate din carne cu 0,54%. Statisticienii spun ca ponderea acestor preturi in totalul cheltuielilor banesti ale populatiei se reflecta intr-un procent de 6,1. Scaderi de preturi, in grupa marfurilor alimentare, au fost inregistrate la zahar cu 1,67%, precum si la legume si conserve din legume cu 8,81%. Ponderea lor in totalul cheltuielilor este de 16,9%. La grupa marfurilor nealimentare, expertii de la statistica spun ca cele mai insemnate cresteri s-au inregistrat la tutun si tigari, cu 0,78%, precum si la combustibili, cu 0,43%, acestea avand o pondere in cheltuielile unui valcean de 11,28%. Serviciile de telecomunicatii si de transport au inregistrat cresteri semnificative, cu 2,24%, respectiv 1,18%. Nici nivelul chiriilor nu a scazut, acestea fiind in prezent cu 1,82% mai mari fata de perioada precedenta.