Cautare

611 de rezultate pentru "lapte" (3.41 secunde)
Lamâile s-au scumpit cel mai mult, ajungând la 50-55 lei/kg“, a explicat Victor Grecu, unul dintre comerciantii din Piata Centrala.Partea nu tocmai fericita este ca nu este exclus ca în perioada urmatoare sa apara noi scumpiri în piata, mai ales ca reprezentantii industriei alimentare au anuntat noi scumpiri, în special la lapte si produsele lactate (cu 10-15%).
Lamâile s-au scumpit cel mai mult, ajungând la 50-55 lei/kg“, a explicat Victor Grecu, unul dintre comerciantii din Piata Centrala.Partea nu tocmai fericita este ca nu este exclus ca în perioada urmatoare sa apara noi scumpiri în piata, mai ales ca reprezentantii industriei alimentare au anuntat noi scumpiri, în special la lapte si produsele lactate (cu 10-15%).
De asemenea, MADR va acorda si în 2008 subventia de 0,3 lei/ litru de lapte conform cu cerintele europene, în limita sumei de 120 de milioane de lei.  
De asemenea, MADR va acorda si în 2008 subventia de 0,3 lei/ litru de lapte conform cu cerintele europene, în limita sumei de 120 de milioane de lei.  
Deprecierea leului si scumpirea utilitatilor majoreaza preturile la paine, lapte, carne si ulei. Sindicalistii si patronatele din industria alimentara au anuntat ca preturile alimentelor se vor majora cu pana la 20% de luna viitoare.
La ora actuala, in Romania, peste 70% din carnea utilizata de procesatori, circa 30-40% din lapte, 80% din zaharul brut, provin din import, fie de pe piata comunitara, fie din tarile terte.
Alt domeniu de interes a fost cel zootehnic, care a atras aproape 10.000 de cursanti, in urma finalizarii pregatirii acestia devenind crescatori-ingrijitori de animale pentru productia de lapte si carne si apicultori.
Produsele eligibile sunt laptele integral, semi-degresat sau degresat, precum si iaurtul simplu obtinut din aceste tipuri de lapte. Laptele poate fi simplu sau aromatizat (cu gust de ciocolata sau alte arome).
Senatorii au adoptat o initiativa legislativa prin care au redus la 5% taxa pe valoarea adaugata (TVA) la alimentele de baza, paine, carne, lapte, ulei vegetal si zahar.
Senatorii au adoptat ieri o initiativa legislativa prin care au redus la 5% taxa pe valoarea adaugata (TVA) la alimentele de baza - pâine, carne, lapte, ulei vegetal si zahar.
Majoritatea agricultorilor considera ca un profit ridicat poate fi obtinut doar prin subventii acordate de stat, iar cota de lapte alocata Romaniei de catre Uniunea Europeana este o necunoscuta pentru mai mult de doua treimi dintre acestia.Concluziile rezulta din cea de-a doua editie a studiului sociologic intitulat "Barometrul Rural", realizat de institutul Totem Communication pentru Agentia de Strategii Guvernamentale, in perioada noiembrie-decembrie 2007, privind perceptia populatiei din mediul rural fata de probleme precum integrarea europeana, calitatea vietii, educatia, sistemul de sanatate, migratia.
De asemenea, si in sectorul de crestere a animalelor sunt prioritare investitiile in ferme de bovine pentru lapte, bovine pentru carne, porcine, ovine si caprine, pasari in sistem extensiv (cresterea gainilor ouatoare in sistem gospodaresc, in spatiu deschis) pentru oua de consum.
Sectoarele prioritare de productie primara pentru produsele agricole sunt lapte si produse lactate, carne, produse din carne si oua, cereale si panificatie, legume, fructe si cartofi;
Romania sustine totodata o crestere graduala a cotei de lapte, de 2,5-3% pe an, pana in 2015, cand sistemul cotelor va fi eliminat.
regula de lasare în pârloaga a terenurilor a fost abandonata, nivelul cotelor de lapte a fost ridicat, iar taxele vamale la cereale au fost suprimate.
Din grupa marfurilor alimentare, pA¢inea s-a scumpit cu 0,15%, iar carnea cu 0,72%, cresterea fiind impulsionatacu precadere de carnea de porc, preturile pentru acest produs inregistrA¢nd un avans de 1,56%.Preturil la lapte si produse lactate s-au majorat cu 0,25%, iar cele la brA¢nzacu 0,7%.Pe de altaparte, legumele si conservele de legume s-au ieftinit cu 6,38%, evolutie sprijinitade scaderea preturilor la cartofi cu 12,73%.De asemenea, fructele si conservele de fructe au consemnat scaderi de preturi de 6,32%, pe fondul reducerii preturilor la fructele proaspete cu 11,22%.Din grupa serviciilor, telefonul s-a ieftinit cu 2,06%, la fel si transporturile aeriene, iar chiriile cu 0,03%.Cresteri de preturi s-au inregistrat la transportul rutier, cu 0,36%, la abonamente auto, cu 3%, si apa, canal si salubritate, cu 0,72%..
0,4-0,5 lei pe litrul de lapte). De asemenea, acordarea sprijinului finanaciar prin intermediul organizatiilor profesionale, sprijinirea tinerilor pentru dezvoltarea activitatilor agricole in mediul rural, ca de altfel si protectia exploatatiilor agricole, fermelor de animale, livezilor, de mafia imobiliara locala.
Ea a adaugat ca suprafata lucrata ecologic este estimata in acest an la 200.000-210.000 de hectare, iar printre produseele ecologice realizate sunt cereale, oleaginoase, plante tehnice, ulei de floarea-soarelui si soia, produse procesate din lapte, miere.
Sudorii lucreaza cu argon fara a primi protectia necesara sau alte drepturi ce li se cuvin: alimentatie de intarire a organismului, lapte suficient", se arata in comunicatul de presa.
La Galati vor ajunge circa 2 milioane de lei, reprezentand valoarea eligibila a proiectului depus de o firma din Tecuci care a cerut banuti pentru infiintarea unei unitati de procesare lapte in Tecuci.
google-analytics.com