Cautare

611 de rezultate pentru "lapte" (2.72 secunde)
De altfel, actul normativ in cauza stipuleaza reguli specifice de igiena pentru alimentele de origine animala - carne si produse din carne, peste, oua, lapte - la care sunt constatate in mod frecvent riscuri care pot avea impact asupra sanatatii publice.
Sumele se acorda crescatorilor de animale persoane fizice excusiv, care detin minim trei vaci pentru lapte, cel putin doua hectare de teren agricol si dispun de adapost corespunzator pentru animale.
Banii vor merge mai ales catre infiintarea fermelor de familie, catre modernizarea unitatilor de procesare lapte si carne, precum si catre dezvoltarea activitatilor neagricole, cum sunt acvacultura sau artizanatul.
Astfel ca, desi per total consumul de alimente a crescut anul acesta fata de 2004, mancam mult mai putina carne, oua si lapte decat vecinii nostri din Occident.
In cadrul pachetelor de oferte sunt incluse micul dejun, cina cu preparate specifice de post pentru Ajunul Craciunului, cina festiva cu Mos Craciun, in cadrul careia vor fi oferite purcel de lapte, dulciuri de casa si programe artistice, dar si pranzul traditional si impodobirea bradului in zona ruinelor Cetatii Callatis, aflate in interiorul hotelului.
Potrivit ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, pentru a incuraja acest sector, subventia se va da pe cap de vita, si nu pe cap de animal care da lapte, asa cum s-a intamplat in acest an.
Astfel, societatile comerciale, cooperativele de consum si grupurile de producatori care realizeaza investitii in sectoarele carne, lapte, legume si fructe, vinificatie, cereale, plante textile si piscicultura trebuie sa contribuie cu doar 25% din valoarea proiectului Sapard pentru situatia prezentata mai sus.
Conform proiectului de lege, printre operatiuni de interes general care sunt scutite de TVA se mai numara spitalizarea, ingrijirile medicale si operatiunile strans legate de acestea, prestarile de servicii efectuate in cadrul profesiunii lor de catre stomatologi si tehnicieni dentari, precum si livrarea de proteze dentare, prestarile de ingrijire si supraveghere efectuate de personal medical si paramedical, transportul bolnavilor si al persoanelor accidentate, livrarile de organe, de sange si de lapte, de provenienta umana.
El a adaugat ca numarul de proprietari de animale, cum sunt crescatorii de vaci cu lapte, este estimat la 1,4 milioane.
Reamintim ca Senatul a adoptat saptamana trecuta propunerea conservatorilor privind reducerea de la 19% la 9% a TVA pentru produsele alimentare de baza, respectiv paine, produse de panificatie, carne, peste, lapte, ulei, zahar, orez si oua.
In hala speciala cu lactate, un kilogram de branza "de Sibiu" se vindea cu 130.000 de lei, iar un litru de lapte cu 25.000 de lei.
De asemenea, s-au confiscat cantitati importante de branza de vaci, oua, lapte si produse de patiserie. Ori de cate ori observati ca produsele cumparate nu sunt corespunzatoare calitativ, puteti reclama acest lucru la Protectia Consumatorului, la tel.
De altfel, chiar presedintele Traian Basescu a atras atentia in repetat randuri ca intrarea in randul tarilor europei unite nu va aduce romanilor numai "lapte si miere".
In ceea ce priveste efectivele de animale, acestea au depasit 10.000 de bovine, la care se adauga 40.200 de oi cu lapte si circa 5.000 de gaini.
"Pana acum, in Dolj avem trei firme care au atestat un numar de 12 produse (din carne, din lapte si de panificatie) ca fiind traditionale", a declarat Cornel Popa, directorul general al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Dolj.
Se pot transforma in centre cu vanzare directa care sa valorifice productia primara (lapte, oua, peste si vanat) obtinuta in fermele proprii sau se pot specializa in realizarea de produse traditionale.
Scaderea pe ansamblu a preturilor la produsele alimentare a fost influentata de diminuarea preturilor la grupa alte legume si conserve de legume cu 5,2%, oua cu 4,7%, carne de pasare cu 2,3%, citrice si fructe meridionale cu 1,8% si lapte si produse lactate cu 1%.
Scaderea pe ansamblu a preturilor la produsele alimentare a fost influentata de diminuarea preturilor la grupa alte legume si conserve de legume cu 5,2%, oua cu 4,7%, carne de pasare cu 2,3%, citrice si fructe meridionale cu 1,8% si lapte si produse lactate cu 1%.
Pe langa produse vegetale, grupurile de producatori pot furniza si produse animaliere (lapte, oua, carne - de vaca, porc, pasare, oaie si capra, precum si miere de albine si produse apicole).
Cu toate ca autoritatile centrale au cerut initial o amanare a licitatiilor din cauza majorarii pretului la pachetul lapte-corn, procedura electronica de atribuire a contractelor s-a facut la data stabilita, avand insa in vedere noul pret de 10.500 de lei stabilit de autoritatile de la Bucuresti.
google-analytics.com