Cautare

470 de rezultate pentru "inundatii" (2.70 secunde)
Sumele de asigurare, diferentiate intre sat si oras Recent, la sediul CSA a avut loc o sedinta de lucru in care s-a stabilit ca asigurarea va acoperi riscurile de cutremur, inundatii, alunecari de teren si de furtuna, riscuri predilecte pentru Romania.
S-a mai decis ca asigurarea sa acopere riscurile de cutremur, inundatii, alunecari de teren si furtuna pentru sume de asigurare de valori diferentiate pentru mediul urban si mediul rural, care se vor indexa anual.
Aceasta asigurare va acoperi riscurile de cutremur, inundatii, alunecari de teren si furtuna pentru sume de asigurare ce vor fi diferite pentru mediul rural si cel urban.
Suma de 353 milioane de lei vechi va ajunge la 18 familii din judetele Alba, Bacau, Dimbovita, Dolj, Iasi, Ilfov, Mures, Olt, Prahova, Satu Mare si Vaslui pentru refacerea locuintelor distruse de inundatii si intemperii.
Singura slabiciune a constructorului ar putea fi aceea ca nu te-a informat in scris asupra faptului ca amplasamentul casei nu este cel mai prielnic si este supus riscului de inundatii.
Recentele inundatii au lasat magazinele fara pompe in rafturi si furnizorii fara stocuri pentru ca nu se asteptau la un asemenea volum de vanzari.
Daca ar fi existat un act normativ care sa impuna acelasi lucru si in privinta locuintelor, probabil ca si acolo s-ar fi inregistrat cifre ridicate anul acesta, cind multe case au fost lovite de inundatii.
Potrivit MFP, Comitetul de Gestiune Phare al Comisiei Europene a aprobat recent pe langa alocarea acestei sume si un supliment in valoare de 24,6 milioane de euro, bani destinati reabilitarii infrastructurii afectate de inundatii, dar si proiectelor de prevenire a efectelor unor astfel de evenimente.
Firmele de constructii implicate in refacerea infrastructurii sau in lucrari hidro determinate de inundatii pot sa solicite compensarea datoriilor la bugetul de stat, scadente pana la 31 decembrie 2005, cu valoarea lucrarilor sau serviciilor prestate, potrivit proiectului legii bugetului adoptat de Guvern si trimis Parlamentului pentru dezbatere.
Austriecii mai spun ca si productia industriala a fost afectata de inundatii, astfel ca sectorul a fost caracterizat de o crestere de doar 3,6% in prima parte din 2005, fata de 6,2% in aceeasi perioada a anului precedent.
Agentia Sapard va acorda din 2006 un sprijin financiar mai mare cu 25% decat pana in prezent pentru proiectele de procesare agroalimentara situate in zonele calamitate de inundatii, potrivit unui comunicat al institutiei.
Mai mult decit atit, edilul a mentionat si faptul ca tariful apei va fi majorat din cauza pagubelor provocate sistemului de apa si canalizare de inundatii, care au lovit judetul anul trecut.
Scaderea turismului intern a fost determinata si de cele sase rinduri de inundatii si virusul gripei aviare, care au afectat disponibilitatea turistului roman de a pleca in concediu ", a spus Ovidiu Marian.
Cresterea economica, in 2005, a fost de aproximativ 4%, dar acest lucru se datoreaza si dificultatilor cauzate de inundatii si alte asemenea evenimente, care au afectat, in principal, agricultura.
Proiectul finantat din imprumutul acordat de BERD include, de asemenea, reabilitarea a 10 poduri strategice din judetul Constanta si reconstructia a 120 de sectoare de drum si poduri afectate de inundatii.
In aceasta ipoteza, comisia luase in calcul un avans al valorii adaugate brute in industrie cu 4,2% si o scadere de doar 3,2% in agricultura, silvicultura, piscicultura, provocata de inundatii.
De asemenea, directorul general al CN ACN a aratat faptul ca unul dintre rolurile importante ale Canalului Dunare-Marea Neagra a fost inca din faza de proiectare protectia localitatilor si a zonelor aflate in aval de Cernavoda, prin preluarea pe cat posibil a surplusului de apa din Dunare in perioadele in care debitele crescute ale fluviului pot produce inundatii.
Ordonanta de urgenta a fost aprobata in aceeasi sedinta de guvern in care s-a decis deblocarea conturilor Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare, astfel incat societatea sa poata interveni in caz de inundatii.
Totodata, in urmatoarele luni 280 de milioane de euro din programul Sapard vor merge pe proiecte afectate de inundatii. Ministrul Agriculturii a reamintit ieri ca soia modificata genetic nu se va mai cultiva din 2007.
Cu toate astea, dupa inundatii, unii primari ai localitatilor din mediul rural s-au interesat de ofertele societatilor de asigurare. "In mediul rural exista o perceptie slaba in ceea ce priveste asigurarile in general si asigurarile de locuinte, in principal.
google-analytics.com