Cautare

470 de rezultate pentru "inundatii" (4.41 secunde)
Dupa gripa aviara si inundatii, o noua nenorocire abate asupra noastra. In doua dintre cele mai mari judete din Romania au fost sacrificati mai mult de 2.000 de cai.
Recentele inundatii vor "contribui", la randul lor, la dezvoltarea partii de sud a Doljului, pentru ca se vor reconstrui case, drumuri, iar firmele, la randul lor, vor avea activitate.
Recentele inundatii vor "contribui", la randul lor, la dezvoltarea partii de sud a Doljului, pentru ca se vor reconstrui case, drumuri, iar firmele, la randul lor, vor avea activitate.
Alta masura luata de executiv vizeaza acordarea de ajutoare umanitare, in valoare de 35 de milioane RON (350 de miliarde de lei vechi), populatiei sinistrate din zonele afectate de inundatii constand in apa minerala, lapte praf si produse de stricta necesitate.
Pentru ca lista performantelor neobisnuite ale caselor de tip RSM Remarc sa fie completa, trebuie amintit aici si faptul ca acestea nu pot fi distruse de inundatii, apa afectand doar peretii interiori din rigips, in timp ce cladirea in sine poate rezista cu succes oricaror puhoaie care s-ar abate asupra ei.
Proiectul mai prevede ca statul sa livreze materiale de constructie in valoare de pana la 20.000 de lei catre persoanele ale caror case au fost distruse de inundatii si care nu dispun de fonduri pentru a contracta un credit ipotecar.
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a primit 133 de cereri de finantare, in valoare de 128 de milioane de euro, pentru reabilitarea infrastructurii rurale calamitata de inundatiile produse anul trecut.
In urma evaluarii facute la nivel de judet, pagubele facute de inundatii la culturile agricole au fost evaluate la circa 100 de miliarde de lei vechi.
Totodata, prin aceeasi HG s-a aprobat suplimentarea bugetul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, care este prevazut in bugetul de stat pe anul 2006, pentru prevenirea si inlaturarea efectelor calamitatilor naturale produse de inundatii pe cursul fluviului Dunarea.
Comisia Europeana (CE) a aprobat unele modificari ale programului SAPARD pentru proiectele realizate in zonele afectate de inundatii anul trecut.
1.1 "Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole", 2.1 "Dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii rurale", 3.1 "Investitii in exploatatii agricole" si 3.4 "Dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care genereaza activitati multiple si venituri alternative", amplasate in zonele afectate de inundatii in cursul anului 2005.
In schimb, in cursul zilei de vineri, 7 iulie a.c., a fost publicata in Monitorul Oficial o hotarare prin care cei care au fost afectati de inundatiile din primavara vor primi despagubirile in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii, asta desi raportul privind suprafetele afectate de inundatii a fost inaintat ministerului la o luna dupa cel privind inghetul.
Anul acesta insa bugetul este facut pulbere pentru ca am fost afectati de inundatii. Oricum, estimam un buget de 20-25 de miliarde de lei", a spus Constantin Oclei.
Contribuabilii care nu-si pot indeplini obligatiile fiscale ca urmare a unui eveniment imprevizibil, precum inundatii, incendii sau cataclisme, vor fi exonerati de raspundere fiscala, conform modificarii Codului de procedura fiscala, aprobata marti de Guvern.
Aceste suprafete au ramas nelucrate atat din pricina incapacitatii financiare, cat si din pricina conditiilor meteorologice (ploi abundente si de durata, inundatii).
Prin investitia de la Capul Bala se creeaza premisele dezvoltarii unui sistem hidroenergetic care sa rezolve atat problema asigurarii apei necesare racirii reactoarelor Centralei de la Cernavoda, cat si cea a sigurantei hidrologice a Dobrogei, prin preluarea debitelor excedentare ale Dunarii, in perioadele favorabile producerii de inundatii.
Filipoiu a dat ca exemplu in acest sens licitatiile prin BRM cu materialele de constructii pentru casele afectate de inundatii, unde s-au obtinut cele mai mici preturi din Romania pentru ciment si cherestea.
"Reprezentantii firmei care s-a ocupat de fotografiere spun ca ortofotoplanurile acestor localitati au iesit prost deoarece in perioada in care au realizat fotografierea au fost inundatii in zonele respective.
"Anul acesta, ne-am chinuit sa cumparam ciment de pe Bursa de Marfuri pentru a reconstrui casele distruse de inundatii. Nu este normal sa avem o crestere a preturilor la ciment de 15-20%, in conditiile in care inflatia anuala este de 4,8-5%.
Romania a anuntat ca prioritati pentru intervalul in care va detine presedintia ICPDR realizarea cu succes a expeditiei comune de evaluare a calitatii apei fluviului Dunarea si lansarea unui proiect prin care se urmareste realizarea in comun a hartilor de risc la inundatii pentru intregul curs al Dunarii.
google-analytics.com