Primarul Dumitru Nicolae a anuntat ca galatenii vor scoate in scurt timp mai multi bani pentru a plati factura la intretinere.

In scurt timp preturile gigacaloriei si apei potabile vor creste simtitor. Primarul Dumitru Nicolae a anuntat ca si-a dat acordul pentru luarea acestor masuri. Motivul este situatia grea prin care trec Electrocentrale si Apa-Canal din cauza scumpirilor generale. Mai mult decit atit, edilul a mentionat si faptul ca tariful apei va fi majorat din cauza pagubelor provocate sistemului de apa si canalizare de inundatii, care au lovit judetul anul trecut. "Am fost de acord cu cresterea preturilor gigacaloriei si a apei potabile. In primul caz, cresterea va fi de 18 procente. Pretul apei potabile va fi majorat cu 14 procente. Tariful apei reci va creste pentru ca problemele cauzate de inundatiile de anul trecut au facut ca pretul apei preluate de furnizorul local sa creasca de trei ori", a declarat primarul Dumitru Nicolae. In plus, edilul orasului a amintit ca sustine ideea ca Electrocentrale sa treaca in subordinea municipalitatii. In acest fel autoritatile locale ar putea sa controleze pretul gigacaloriei. "Noi am solicitat si solicitam in continuare preluarea Electrocentrale la Consiliul Local. Din doua societati, Apaterm si Electrocentrale, vrem sa facem una singura", a completat Dumitru Nicolae.

Proiecte de HCL

Primarul municipiului a prezentat citeva puncte ce se vor afla pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local din 2 februarie. Daca proiectele de HCL sustinute de edil vor fi votate de consilierii locali, mai multe categorii de persoane vor beneficia de reduceri la plata unor impozite si taxe locale. Ramine de vazut daca alesii din CL il vor sustine pe Dumitru Nicolae. "Sint citeva probleme ce vor fi discutate in sedinta de CL. E vorba de bugetul municipiului pe 2006, facilitatile pe care le vom acorda unor categorii de cetateni la plata impozitelor, stergerea unor datorii, organigrama Primariei, etc.", a aratat ieri Dumitru Nicolae.

Avarii la o conducta de caldura

Mai multe blocuri, o gradinita si un dispensar nu au avut ieri, toata ziua, caldura. Motivul a fost constituit de existenta unor avarii la conductele ce apartin Electrocentrale. "Sint doua avarii la Punctele Termice 26 si 53 din Micro 18. Sint fisuri pe o conducta de la Electrocentrale. Au ramas fara incalzire, pina la ora 20.00, 34 de blocuri, o gradinita si un dispensar", a anuntat ieri primarul Dumitru Nicolae.