Cautare

470 de rezultate pentru "inundatii" (2.62 secunde)
Babele pierd casele la inundatii sau pamanturile si padurile, fraierite de primari. Dar ele mereu gasesc o incurajare pentru tine, cel venit cu Audi la tara.
Incepand din aceasta saptamana, peste 12 tone de legume si fructe proaspete sunt distribuite familiilor cu copii din localitatile Rast si Carna, 100 de tone de furaje pentru animale vor fi distribuite in Rast si 7.000 de pachete cu produse igienico-sanitare vor fi distribuite in localitatile afectate de inundatii din Dolj.
Din 104 primari, doar 12 vor infrastructura gratis Desi zeci de poduri si podete au fost distruse anul trecut de inundatii, dintre cei 104 primari de comune din Dolj, doar 12 s-au aratat cat de cat interesati de oferta guvernului.
De un deosebit interes spiritual, polul Coslogeni are in apropiere si manastirile RADU NEGRU si LIBERTATEA, prima infiintata in biserica veche a satului Radu Negru, stramutat din cauza repetatelor inundatii, iar ultima infiintata in vechea biserica a satului Libertatea (numit initial Bratianu), sat infiintat in 1898 de Ion Bratianu prin exproprierea citorva boieri si a improprietaririi unor familii de tarani veniti din toate colturile tarii (Ardeal, Olt, Braila, Neamt, etc.) si desfiintat de comunisti dupa cca.
Cu toate acestea, vantul foarte puternic, care a continuat si in cursul zilei de luni, 3 iulie, se pare ca i-a "maturat" pe angajatii Directiei Apele Romane Dobrogea-Litoral, care ar fi trebuit sa se afle pe plaje, pentru refacerea portiunilor afectate de inundatii.
Aflat in vizita in comuna suceveana Arbore, grav afectata de inundatii, presedintele PSD Mircea Geoana a fost confundat de catre oamenii locului cu premierul liberal Calin Popescu-Tariceanu.
"Am vrut sa evaluez situatia din zonele afectate de inundatii. Fundatia noastra va veni cu un transport de cateva tone la inceputul lui septembrie.
Trei case vor fi ridicate si la Bechet Maine, la Bechet se va pune piatra de temelie a primei case, din cele trei pe care Arhiepiscopia Craiovei le va construi in acest oras pentru persoanele afectate de inundatii.
E adevarat ca in ultimii ani au fost mereu inundatii si ministerul a fost ocupat cu aceste lucruri. Speram totusi ca la anul vom primi bani suficienti pentru a putea receptiona lucrarea pe care o avem inceputa din 1998", a mentionat Stanica.
Primarul a mai precizat ca, in caz de situatii de urgenta - ca de exemplu inundatii - cele 49 de persoane vor fi prompte in interventiile care se impun in astfel de cazuri.
Unul dintre actele normative reprezinta o alocare de fonduri pentru Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor in vederea refacerii si consolidarii unor lucrari afectate de-a lungul timpului de inundatii.
Sensibilitatea creata dupa inundatii a trecut, iar CJ Dolj este pus in situatia de a forta locuitorii sa se mute.
Avem o comisie judeteana de fond funciar si am avut si inundatii in judet anul acesta", a spus luni prefectul Giugea.
Senatorul democrat a declarat in cadrul dezbaterilor ca nu este normal ca aceste "institutii ale statului sa sponsorizeze firmele private, ci sa sponsorizeze protectia muncii, sanatatea, oamenii afectati de inundatii, educatia si cultura".
Si cum unde e lege nu-i tocmeala, taranul doljean din Lunca Dunarii nu trebuie decat sa ia aminte la aceasta poveste si sa mearga la oras, sa isi asigure peticul de pamant si culturile pentru ca, in caz de noi inundatii, atat el, cat si calul sau vaca lui sa aiba ce manca.
Ei au adoptat legea fondului cinegetic si al vanatorii, modificarea legii pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, dar au respins modificarile aduse legii veteranilor de razboi, legii privind acordarea tichetelor de masa si chiar o propunere pentru sprijinirea persoanelor si familiilor afectate de inundatii.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a sustinut ieri in Senat o propunere legislativa privind sprijinirea populatiei afectate de inundatii, care nu a reusit insa sa ii induplece pe alesi.
Sinistratii, ajutati de guvern 210 familii si persoane singure din 28 de judete, printre care si judetul Dolj, ale caror locuinte au fost distruse de inundatii, alunecari de teren sau incendii, sau care au pierdut, ca urmare a unor accidente, un membru al familiei, vor primi din partea statului ajutoare care variaza intre 200 si 15.000 de lei noi.
Majoritatea echipamentelor si dotarilor cu care pompierii din cadrul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta intervin la inundatii sau incendii au durata de viata depasita.
Comunele Schela si Turcinesti, precum si municipiul Targu Jiu sunt in pericol de a fi inundate de raul Jiu. Situatia a fost critica zilele trecute, cand a plouat abundent, iar 200 de case din satul Capra, comuna Turcinesti, au fost la un pas de a fi inundate.
google-analytics.com