Cautare

3571 de rezultate pentru "inflatie 2009" (2.98 secunde)
• 3 iun 2009 - Traian Basescu declara, la TVR1, ca opozitia din R.
Ziarele romanesti au inceput anul 2010 cu cifre de vanzari mai mici decat in aceeasi perioada a lui 2009, singurele publicatii care au afisat cresteri in primul trimestru fiind ziarul reference Adevarul, tabloidul Click!
Scumpirile ar putea duce si la o inflatie suplimentara de aproape 5,8%, ceea ce ar pune in pericol tinta de 7% propusa pentru acest an.
Inflatia anuala se va reduce semnificativ anul viitor, dar va depasi, cel mai probabil, intervalul tintit de BNR, de 2,5%-4,5%, iar banca centrala va cobori treptat dobanda de politica monetara, care se va incadra la finele lui 2009 intre 7,5% si 9%, apreciaza analistii economici.
De inflatie, numai de bine! ... Si guvernatorul a precizat, saptamana trecuta, ca tinta de inflatie pentru acest an va fi atinsa, incadrarea in program presupunand pastrarea indicatorului intr-o banda de variatie.
¥inta de inflatie pentru acest an a fost revizuita de la 7% la 7,5%, iar cea pentru 2006 a fost stabilita la 5%, in cazul in care TVA nu va creste.
Alte doua criterii sunt legate de rata dobânzii la titlurile de stat pe termen lung si de cursul de schimb, care devine important înainte de intrarea în ERM2, ce presupune fixarea unui culoar de fluctuatie de plus sau minus 15% a monedei nationale fata de euro.  Inflatie mai mare în acest an, dar mai scazuta în 2009 BNR si-a revizuit în usoara urcare prognoza de inflatie pentru sfârsitul acestui an, la 6%, dar estimeaza o temperare mai rapida a cresterii preturilor în anul 2009, la sfârsitul caruia inflatia ar urma sa reintre în grafic, a spus guvernatorul Mugur Isarescu.Prognoza de inflatie pentru finalul anului viitor a fost revizuita semnificativ în jos, de la 3,9% în raportul anterior, la 3,5% în prezent, nivel care reprezinta chiar tinta BNR pentru 2009.Pentru sfârsitul acestui an, tinta de inflatie a bancii centrale este de 3,8%, plus sau minus 1%, în timp ce pentru decembrie 2009, obiectivul este de 3,5% plus sau minus 1%.Pentru inflatia estimata, guvernatorul vede mai multi factori de risc si un factor pozitiv, care poate ajuta la temperarea inflatiei.
Intrebat despre tinta de inflatie din acest an, de 7%, guvernatorul a evitat sa raspunda.
In ceea ce priveste mediul de afaceri, Daianu a precizat in cadrul unui seminar pe teme de inflatie ca nu e bine "sa intram in boala cercurilor de afaceri importante".
¥inta de inflatie stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru 2006 este de 5% plus/minus un punct procentual.
9.251.827 de locuitori aveau in 2009 locuintele conectate la sistemele de canalizare, acestia reprezentand 43,1% din populatia Romaniei, cu 14.006 persoane mai mult decat in anul 2008, arata datele transmise de Institutul National de Statistica (INS).
inflatie 8,5%, somaj 8,5%, curs eur/ron 4,3, contractie de 2,5%. ... • Inflatie:
In 2009, ordonatorii principali de credite nu au solicitat sume din acest Fond 5. ... Fondul National de Dezvoltare trebuie reintregit, banii trebuie pusi la loc Prima intrebare publica legata de sumele din FND a fost pusa de Traian Basescu la inceputul anului 2009, cu referire directa la Guvernul Tariceanu.
• Banca Romana de Dezvoltare - BRD Unitatile BRD nu vor avea program de lucru cu clientii in zilele de 25 si 26 decembrie 2009 si 1 si 2 ianuarie 2010.
Gherghina a mai explicat cresterea tintei de inflatie de la 6 la 7% pentru anul 2005 prin faptul ca estimarea initiala nu luase in calcul o crestere atat de accentuata a pretului titeiului.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) isi pastreaza tinta de inflatie din acest an, ca si pe cea de anul viitor, desi recunoaste ca in cazul in care Guvernul va ceda la presiunile sindicatelor, indicele preturilor de consum o va lua razna.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a decis sa nu revizuiasca in crestere tinta de inflatie pentru 2006, de 5% plus/minus un punct procentual, desi anticipeaza o deviatie peste limita superioara a intervalului de variatie, a declarat ieri guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.
In conditiile in care tintele de inflatie anuntate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru urmatorii doi ani, de 4%, respectiv 3,8%, se vor adeveri, dobanzile bancare vor scadea, potrivit mai multor analisti bancari.
Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a declarat ieri, ca inrautatirea inflatiei este un fenomen temporar in tara noastra si ca trei luni de inflatie sporita nu constituie un dezastru pe economia si societatea romaneasca.
BNR a revizuit prognoza de inflatie pentru 2011 la 3,1%, dupa ce a majorat estimarea pentru acest an, de la 3,7% la 7,8%.
google-analytics.com