Cautare

3582 de rezultate pentru "inflatie 2009" (2.94 secunde)
BNR a revizuit prognoza de inflatie pentru 2011 la 3,1%, dupa ce a majorat estimarea pentru acest an, de la 3,7% la 7,8%.
Indicele preturilor de consum (IPC), cel mai important indicator al evolutiei preturilor, indica daca economia trece printr-un episod de inflatie, deflatie sau stagflatie. ... Dezinflatia reprezinta incetinirea cresterii preturilor, dar este tot o forma de inflatie. Termenul de stagflatie este folosit atunci cand avem inflatie intr-o economie care nu creste.
Indicele preturilor de consum (IPC), cel mai important indicator al evolutiei preturilor, indica daca economia trece printr-un episod de inflatie, deflatie sau stagflatie. ... Dezinflatia reprezinta incetinirea cresterii preturilor, dar este tot o forma de inflatie. Termenul de stagflatie este folosit atunci cand avem inflatie intr-o economie care nu creste.
Internetul si posibilitatile oferite de acesta utilizatorilor si advertiserilor au facut ca acest mediu sa subziste pe piata autohtona chiar si in an de criza, atragand venituri de 25,5 milioane de lei in primul semestru al lui 2009.
Emil Boc s-a aflat in fruntea Guvernului din decembrie 2008 pana in decembrie 2009. ... Ulterior, in 2009, Basescu a admis ca a facut o eroare prin promulgarea legii privind marirea salariilor profesiilor.
Ar putea fi nevoie de noi inaspriri ale politicii monetare, respectiv de noi majorari ale dobanzii cheie, pentru a readuce inflatia pe o panta descendenta, care ar putea sa reintre in intervalul tintit de BNR in 2009, a declarat reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Albert Jaeger."BNR a raspuns deja presiunilor inflationiste prin majorari ale dobanzii de politica monetara, insa ar putea fi nevoie de noi inaspriri pentru temperarea inflatiei", a spus Jaeger.
Leul va continua tendinta de depreciere in 2009, in special in prima parte a anului, dupa care se va stabiliza sau chiar aprecia, astfel ca nivelul mediu al cursului se va situa intre 3,68 si 4,07 lei/euro, potrivit estimarilor analistilor economici.
Dupa ce Banca centrala a tot confirmat tinta de inflatie de 7% si posibilitatea de a fi atinsa in acest an, tot Banca centrala ne spune acum ca banda de variatie a ratei de inflatie pentru acest an ar putea fi mai larga.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) isi mentine tinta de inflatie de 7% pentru 2005, ca si pe cea de 5% pentru 2006, a declarat ieri guvernatorul BNR Mugur Isarescu la o dezbatere pe probleme financiar-bancare organizata cu ocazia FINFER 2005.
De altfel, cele mai mici rate de dobanda practicate de banci pentru depozitele atrase ofera in prezent un castig real, ele fiind sub inflatia programata pentru perioada urmatoare doar in cazul unui derapaj de inflatie de 8%, a aratat ieri guvernatorul la Targul de Bani - FinFair 2005 organizat de Finmedia.
"Cresterile de preturi din aceasta toamna au determinat BNR sa indice o rata a inflatiei intre 8% si 8,3%, dar asta nu reprezinta o regindire a tintei de inflatie sau o noua tinta. ... 7% nu a fost o tinta de inflatie, ci o prognoza.
Misiunea FMI impartaseste parerea Comisiei Europene conform careia este urgenta nevoie de un punct focal clar pe termen mediu pentru a pune de acord politicile publice cu cerintele unei economii europene moderne, cu o inflatie redusa”, sustin reprezentantii FMI.
Daca indicele preturilor de consum s-a situat in 1990 la 15,1%, la o inflatie de 5,1%, in 1991 aceiasi indici au atins 270,2% la o inflatie galopanta de 170,2%.
Situatia economica din Romania a fost determinata si de reforma de la sfirsitul anului 2004, care a determinat cresterea deficitele externe si a creat greutati in atingerea tintei de inflatie, a ieri, analistul economic, Daniel Daianu.
Tinta de inflatie prea optimista Pentru 2006, BNR si-a propus o inflatie de 5%, cu o fluctuatie de plus sau minus un procent, a reamintit oficialul FMI. ... Pentu 2007, tinta de inflatie de 4% este realizabila, in contextul unor politici monetare stricte, a mai aratat reprezentantul FMI.
2006 ar putea fi al doilea an in care Banca Nationala a Romaniei ar putea rata tinta de inflatie prognozata, de 5% dupa ce anul trecut indicele de preturi a depasit cu peste 1 procent obiectivul revizuit, de la 7,5 la 8,6%.
Atingerea tintei de inflatie si a celei referitoare la nivelul deficitului de cont curent sunt contradictorii in conjunctura actuala a economiei si nu pot fi atinse in paralel, a declarat ieri directorul Grupului de Economie Aplicata (GEA), Liviu Voinea.
De curand, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, explica influenta preturilor administrate asupra tintei de inflatie. ... ßi ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a confirmat faptul ca preturile administrate ar putea indeparta obiectivul de tinta de inflatie de nivelul de 5%.
"In conditiile in care avem un puseu de inflatie, consider ca politica monetara este pe unde ar trebui.
In opinia lui Peter Bofinger, unul din consilierii guvernamentali in materie de economie, ridicarea tintei de inflatie este o "idee nebuna si periculoasa". ... Datoriile mari, argument pro inflatie Indatorarea excesiva a unor state ar putea oferi argumente in plus celor care sustin ideea unei inflatii mai mari.
google-analytics.com