Cautare

928 de rezultate pentru "codul" (3.96 secunde)
La numai o zi dupa ce sindicatele au amenintat ca vor paraliza intreaga economie, organizand ample actiuni de protest, Codul Muncii “loveste“ din nou.
Codul NACE a fost creat si implementat in Comunitatea Europeana, fiind utilizat in clasificarea companiilor conform domeniilor in care activeaza. European Drinks se gaseste in Codul NACE in cadrul sectiunii 15, dedicata producatorilor din industria alimentara si a bauturilor.
Pentru a continua sa functioneze pe piata si dupa 1 aprilie 2005, producatorii de alcool sunt obligati prin Codul Fiscal sa-si instaleze in fabrici camere video pentru supravegherea rezervoarelor de alcool, contoarelor prin care este inregistrata productia, dar si a cailor de acces.
Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat ieri ca va modifica atat Codul Fiscal, cat si Codul de Procedura Fiscala, cu scopul de a bulversa mediul de afaceri din alcool, tigari, produse petroliere si jocuri de noroc.
Proiectul de lege privind Codul Silvic trebuie modificat din cauza ca afecteaza dreptul de proprietate asupra terenurilor forestiere, sunt de parere proprietarii si administratorii de paduri private.
"Actualizarile la Codul Fiscal se vor face pe anul 2006, adica anul in curs, ceea ce este ilegal si daunator pentru ca genereaza lipsa de predictibilitate si slabeste increderea oamenilor de afaceri in actuala guvernare", a declarat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.
Cea mai importanta modificare adusa de Codul fiscal va fi impozitarea cu 2% a veniturilor obtinute din vanzarea imobilelor. ... O serie de modificari la Codul fiscal vor viza eliminarea scutirilor de taxe care nu sunt conforme cu directivele-cadru europene, respectiv:
Actionarii persoane fizice care doresc ca plata sa se efectueze prin virament bancar trebuie sa trimita pe adresa SIF Oltenia, pana cel tarziu pe 15 iunie, o solicitare scrisa si semnata in care precizeaza banca si numarul contului (cod IBAN) deschis pe numele actionarului (in anexa, este necesara copia actului de identitate in care sa fie vizibil codul numeric personal).
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat Codul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a declarat ieri presedintele BVB, Septimiu Stoica, citat de Mediafax. CNVM sustinea insa cu o zi inainte ca va aproba Codul cu anumite precizari.
Investitorii si proprietarii care efectueaza lucrari de constructii autorizate vor plati o taxa lunara echivalenta cu o cota de 0,7% din cheltuielile de executie, prevede Codul Constructiilor, preluat de Mediafax.
Tot pana la aceeasi data, indiferent ca au inregistrat pierderi sau castiguri din tranzactii cu titlurile de valoare, altele decat actiunile primite cu titlu gratuit in cadrul programului de privatizare in masa, toti investitorii au obligatia de a intocmi si depune o declaratie privind profiturile sau pierderile, conform articolului 83 din Codul Fiscal valabil pentru 2006.
Printre elementele pe care factura trebuie sa le contina in mod obligatoriu figureaza numarul de ordine, data emiterii facturii, denumirea, adresa si codul de inregistrare al firmei care emite factura, precum si al cumparatorului, codul de inregistrare in scopuri de TVA, denumirea si cantitatea bunurilor livrate, baza de impozitare, pentru fiecare cota, indicarea taxei colectate, precum si referiri la alte facturi emise anterior.
Potrivit aceleiasi surse, de la 1 ianuarie toti angajatorii care erau in evidenta Directiei de Finante in baza Codului Numeric Personal trebuie sa utilizeze codul de inregistrare fiscala.
In plus, autoritatile mai promit ca anul viitor nici Codul Fiscal nu va mai fi modificat. La randul sau, premierul considera ca nu exista niciun motiv pentru care strategia fiscala trebuie modificata devreme ce se dovedeste a fi de succes.
De curand, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a solicitat Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) sa modifice Codul Rutier prin introducerea "politistului acoperit" in intersectii si interzicerea aparatelor de detectat radar.
Vor fi luate si o serie de masuri pentru intampinarea solicitarilor venite din mediul de afaceri, principalele modificari fiind legate de Codul de procedura fiscala, cazierul fiscal si ordonanta care reglementeaza utilizarea aparatelor de marcat electronice.
decontul special de TVA, codul 14.13.01.02/s;
Accizele pentru electricitate vor fi majorate cu peste 30%, iar în cazul gazelor naturale folosite drept combustibil pentru încalzire în scop necomercial taxa va creste cu 29,4%, potrivit nivelurilor prevazute în Codul Fiscal.
85/2006), iar Codul de Procedura Fiscala explica modul în care se scad datoriile debitorilor.
Codul contine 101 noi clase de activitate, fiind mult mai detaliat decat versiunea actuala. Astfel, agentii economici isi vor putea schimba codul activitatii contra unei sume de minimum 30 de lei, la Oficiul Registrului Comertului.
google-analytics.com