Grupul European Drinks este singura companie romaneasca inclusa in topul primelor o suta de companii producatoare de alimente si de bauturi din Europa. European Drinks ocupa locul 8 in acest clasament din punct de vedere al volumului anual de vanzari.

Clasamentul este intocmit de compania “quality Datenbank Klaus Gebhardt e.K“, conform Codului NACE, pe baza vanzarilor efectuate de companiile luate in calcul.
Potrivit acestui top, Grupul European Drinks este situat intre primii zece producatori de alimente si de bauturi, ocupand locul 8 in topul 100 al celor mai mari companii din Europa. Codul NACE a fost creat si implementat in Comunitatea Europeana, fiind utilizat in clasificarea companiilor conform domeniilor in care activeaza. European Drinks se gaseste in Codul NACE in cadrul sectiunii 15, dedicata producatorilor din industria alimentara si a bauturilor. Criteriul de selectie si de includere a companiilor in acest clasament reprezinta volumul anual al vanzarilor, fiind luate in considerare acele companii europene ale caror cifre anuale de vanzari depasesc 187 de milioane de euro.

Vanzarile vor creste semnificativ

“Acest top vine sa confirme cresterea economica inregistrata de Grupul European Drinks in 2004. Anul trecut, Grupul a inregistrat o dublare a profitului net, care a crescut cu 106% in moneda nationala fata de 2003, in conditiile in care vanzarile au inregistrat o crestere de peste 25% la un ROL mai puternic in 2004 fata de 2003. De asemenea, in ianuarie-aprilie 2005, estimam o crestere a vanzarilor la produsele Grupului European Drinks intre 13% si 15% in euro, respectiv 20-25% in dolari fata de ianuarie-aprilie 2004. Aceasta crestere se datoreaza deciziilor corecte pe care le-a luat managementul Grupului“, a declarat Ioan Micula, presedinte al Grupului European Drinks.
Grupul European Drinks activeaza de peste 12 ani pe piata romaneasca si a cunoscut o continua dezvoltare si extindere a activitatii, atingand un nivel de performanta excelent. De altfel, European Drinks este unul dintre liderii nationali in productia si comercializarea bauturilor racoritoare si alcoolice, ale berii si ale produselor alimentare, o realitate dovedita prin gama extinsa de produse de calitate la preturi accesibile. Grupul isi desfasoara activitatea de productie in cadrul celor trei platforme industriale situate in judetul Bihor: European Drinks, Scandic Distilleries si European Food. Produsele sunt distribuite prin intermediul societatii Transilvania General Import-Export, care detine peste 147 de sucursale, depozite si magazine la nivelul intregii tari si un parc auto de peste 2.800 de autovehicule de diferite tonaje.

Tehnologie de ultima ora

Performantele atinse de Grup se datoreaza productiei integrate, tehnologiei de ultima ora, personalului calificat, dar mai ales calitatii produselor.
Grupul a reusit sa se impuna pe piata in ciuda unei concurente foarte puternice, dovada fiind volumul impresionant al vanzarilor pe care compania l-a inregistrat pana acum. European Drinks se recomanda prin calitatea produselor sale, iar acest lucru este dovedit nu numai prin numeroasele distinctii obtinute, ci si prin succesul de care produsele se bucura pe piata romaneasca si internationala. De altfel, produsele Grupului sunt exportate in tari precum Cehia, Slovacia, Ungaria, Moldova, Germania, Finlanda, Cipru, Suedia, ca si in tari din Asia.