Cautare

928 de rezultate pentru "codul" (3.06 secunde)
Initiativa legislativa care modifica în acest fel Codul Fiscal a fost propusa de senatorii Ilie Sârbu, Petre Daea, Doina Silistru, Liliana Tomoioaga si Sever Ster si a fost adoptata cu 44 de voturi pentru, 16 împotriva si 16 abtineri.Potrivit proiectului legislativ, fondurile necesare pentru a acoperi aceasta reducere ar urma sa fie obtinute prin cresterea la 50% a nivelului accizelor pentru iahturi, alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement, avioane si elicoptere de uz privat si pentru motoarele de peste 25 CP destinate acestora.
Persoanele fizice autorizate, intreprinderile familiale si intreprinderile individuale se vor inregistra la oficiile Registrului Comertului, in trei zile lucratoare de la depunerea cererii, potrivit unui act normativ al guvernului.Pana in prezent, aceste categorii de intreprinzatori obtineau autorizatiile de la primarii, codul unic de inregistrare de la Registrul Comertului si, ulterior, se inscriau in evidentele administratiei financiare.
Persoana care doreste sa desfasoare o activitate economica în mod independent va beneficia de procedura de înregistrare si de autorizare a functionarii simplificata, cu termene scurte, care si-au dovedit eficienta în cazul persoanelor juridice.Certificatul de înregistrare, care contine codul unic, devine documentul care atesta înscrierea în Registrul Comertului, autorizarea functionarii, precum si luarea în evidenta de autoritatea fiscala competenta.
Persoana care doreste sa desfasoare o activitate economica în mod independent va beneficia de procedura de înregistrare si de autorizare a functionarii simplificata, cu termene scurte, care si-au dovedit eficienta în cazul persoanelor juridice.Certificatul de înregistrare, care contine codul unic, devine documentul care atesta înscrierea în Registrul Comertului, autorizarea functionarii, precum si luarea în evidenta de autoritatea fiscala competenta.
Prevederea din Codul Fiscal este destinata celor care îsi construiesc tot felul de cartiere rezidentiale si cartiere de vile si vând apoi apartament cu apartament pe persoana fizica.
In urma consultarilor cu expertii pe proiectie bugetara din ministerul de Finante, ministrul Varujan Vosganian va comunica guvernului ca, in 2009, codul fiscal nu va fi modificat, pentru ca interesele statului in colectarea veniturilor si interesele mediului de afaceri coincid in acest moment.
Senatorii din Comisiile de buget si administratie publica au decis azi sa modifice Ordonanta de urgenta 50/2008 privind instituirea taxei de poluare pentru autovehicule, eliminand vechea taxa auto din Codul fiscal, dar si pe cea noua, stabilind restituirea integrala a sumelor incasate.Amendamentele de modificare a Ordonantei au fost propuse de senatorul PD-L, Dan Carlan, presedintele Comisiei de administrarea teritoriului si de conservatorul Marius Marinescu.
Guvernul a modificat prin ordonanta de urgenta, in sedinta de marti, Codul Fiscal. Noile reglementari vizeaza impozitarea cu 10% a dividendelor atat pentru rezidenti, cat si pentru nerezidenti, impozitarea autoturismelor de peste 3001 cmc doar in functie de capacitatea cilindrica si neimpozitarea titlurilor de stat emise de unitatile administrative.
Reprezentantii producatorilor si cei ai retailerilor au ajuns la o concluzie privind Codul de Bune Practici, urmand ca textul sa fie avizat de Consiliul Concurentei, a declarat, joi, ministrul agriculturii, Dacian Ciolos."La aceasta ultima intalnire dintre repezentantii producatorilor si cei ai retailerilor s-a agreat un text care urmeaza sa fie avizat de Consiliul Concurentei", a anuntat ministrul Ciolos la finalul intalnirii de la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.Acesta a precizat ca textul Codului va fi semnat saptamana viitoare, miercuri, atat de producatori cat si de retaileri.
In cazul persoanelor juridice, acestea vor inscrie codul CAEN conform Ordinului INS nr. ... In afara de raportarile contabile, operatorii economici va mai trebui sa depuna copie de pe codul unic de inregistrare si o copie a balantei de verificare a conturilor sintetice.
Codul Fiscal prevede ca pentru inscrierea drepturilor dobandite in baza unor asemenea documente registratorii de la birourile de carte funciara vor verifica indeplinirea obligatiei de plata a impozitului prevazut, iar, in cazul in care nu se va face dovada achitarii acestui impozit, vor respinge cererea de inscriere pana la plata impozitului.
Gates a fost fascinat de el si de cum poate acesta întotdeauna sa execute codul înscris. ... Decât sa foloseasca sistemul de calcul prin teletype, Gates a studiat codul diverselor programe care rulau pe sistem, incluzând programe în Fortran, LISP.
53/2003 - Codul muncii, prelungindu-se cu inca 2 ani, pana pe 31 decembrie 2010, obligatia angajatorilor privind completarea carnetelor de munca, cu mentinerea obligatiei completarii registrului general de evidenta a salariatilor.
571/2003 privind Codul fiscal, perioada fiscala in cazul taxei pe valoarea adaugata (TVA) este luna calendaristica. ... 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu amenda de la 1.000 la 5.000 de lei.
Ministrul a subliniat ca “Romania nu se afla intr-o situatie atat de dificila pe cat incearca unii sa acrediteze” si ca pana la finele primului trimestru va corecta Codul Fiscal impreuna cu bancile comerciale pentru ca “asa cum este astazi alcatuit Codul Fiscal lasa loc de interpretari”.
Societatea Alro Slatina este actionata in instanta pentru neres-pectarea prevederilor legislative din Codul Muncii. ... Acestia sustin ca patronul nu a respectat contractul colectiv de munca si ca au fost incalcate mai multe prevederi din Codul Muncii, precum si din Legea sindicatelor.
Orice firma care intarzie plata impozitelor catre stat mai mult de 30 de zile trebuie executata silit, spune Codul Fiscal, mai intai prin somatie, apoi prin alte forme de executare, dar blocarea conturilor bancare este cea mai productiva pentru stat si paguboasa pentru mediul de afaceri.
Codul Portocaliu si Codul Galben au fost prelungite Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit atentionarea emisa sambata, pana luni, la ora 20:00.
Afirmatia din articol conform careia "In dosarul penal cu nr.2279/P/2010, procurorii Parchetului de pe langa Sectorul 2 Bucuresti desfasoara acte premergatoare inceperii urmaririi penale impotriva numitului Tabara Cristian sub aspectul savarsirii infractiunii de viol asupra unui minor, fapta prevazuta de articolul 197, alin.3 din Codul Penal" si care precizeaza ca purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 2 a confirmat existenta dosarului penal nr.
"Flexibilizarea conditiilor de munca este absolut necesara, trebuie modificat Codul Muncii. Atat angajatorii, cat si angajatii se plang ca sunt unele scapari in Codul Muncii care permit de-o parte si de alta abateri semnificative de la contractul semnat.
google-analytics.com