Cautare

222 de rezultate pentru "brigitta bulgari" (5.81 secunde)
"Dar de la cateva sute de romani plecati la bulgari de Pasti, pana la a sustine ca mii de romani merg la Nisipurile de Aur...
Consider ca acest oras turistic este mult mai mult in afara de a fi zona de tranzit intre bulgari si Mamaia.
"Diplomatii romani vor trebui sa inteleaga ca e placut sa zbori la Washington, la Bruxelles, la Paris si la Berlin, dar trebuie sa ia drumul spre Tbilisi, spre Kiev, spre Chisinau, acolo unde Romania poate sa atraga, poata sa-si faca prieteni, aliati, sa devina factor de stabilitate in zona, sa devina un factor de influenta alaturi de aliatii turci si bulgari", afirma seful statului.
Noi vom finaliza lucrarile in vara acestui an, conform contractului, dar vom depinde de bulgari. Initial, am fost noi in urma din cauza exproprierilor si a legii vechi, dar am recuperat, pentru ca pe timpul verii s-a lucrat si noaptea.
Parlamentul European (PE) a alocat suma de 13,8 milioane de euro pentru cheltuielile in 2006 cu parlamentarii observatori din Romania si Bulgaria.
"Bubele" litoralului romanesc - explicatia migratiei turistilor catre bulgari Ca o dovada a "minunilor" "intre satisfacator si bine" -cum caracteriza ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, situatia de pe litoral - trebuie precizat ca politistii de la Vama Veche sustin ca peste o mie de turisti au trecut granita spre statiunile bulgaresti in mai putin de 24 de ore, interval in care nici macar o singura persoana nu a intrat in Romania.
Presedintele a declarat ca, atunci cand s-a pus problema amanarii prezentei observatorilor romani si bulgari la lucrarile PE, au fost „interventii severe“ pentru a se renunta la aceasta varianta.
In fapt, e sugerata nevoia de bani publici pentru cate un sprit cu baietii, fie ei bulgari sau olandezi, ca doar asa se cunoaste omul cel mai bine, cand i se mai dezleaga limba in vreo braserie din Strasbourg.
In sprijinul afirmatiilor sale a adus un singur exemplu, referitor la preturile practicate de operatorii romani de turism in comparatie cu cei bulgari:
In sprijinul afirmatiilor sale a adus un singur exemplu, referitor la preturile practicate de operatorii romani de turism in comparatie cu cei bulgari:
Perioada de maxima efervescenta social-comercial-culturala a fost atinsa intre anii 1890 si 1939.Fiind un nod important al comertului fluvial si al productiei de cereale, zona s-a dezvoltat rapid atragand negustori greci, turci,armeni, evrei, bulgari si rusi.
105 erau moldoveni, 15 ucraineni, 13 evrei, 7 rusi, 3 bulgari, 2 nemti, 2 gagauzi, 1 polonez, 1 armean si 1 grec.
Intre paiente, se puneau bulgari facuti din apa si pleava care apoi se lasau sa se usuce. Cand daramai o casa din pari trebuia sa muncesti zdravan ca s-o poti birui.
De asemenea, sunt programate intalniri intre europarlamentari si euroobservatori romani si bulgari. Politicienii germani nu precizeaza daca sustin aderarea Romaniei la termen La sfarsitul saptamanii trecute, sase europarlamentari crestin-democrati s-au aflat pentru cateva zile la Bucuresti, cu scopul declarat de a evalua situatia in perspectiva aderarii Romaniei la UE.
- Un apel catre sponsori, care sa sprijine Zoo Calarasi "Vin foarte multi turisti bulgari aici! De asemenea, vin si copii adusi cu microbuzele din scolile din Silistra, Constanta si Giurgiu.
In conditiile in care regiunea Cadrilaterului era adeseori atacata de banditi bulgari, finantati de guvernul de la Sofia, aromanii trebuiau sa mearga la munca pe camp inarmati cu pistoale.
Au fost dusi romani, germani, sarbi, bulgari, refugiati din Basarabia si Nordul Bucovinei, aromani. Oamenii, inclusiv femei gravide, batrani, bolnavi, copii mici, au fost imbarcati in vagoane de vite si dusi in Campia Baraganului.
Semnarea Acordului completeaza cooperarea intensa pe care Romania si Bulgaria o desfasoara in ceea ce priveste supravegherea frontierelor comune, concretizata pana in prezent intr-o serie de actiuni menite sa asigure atat sporirea rigurozitatii controalelor efectuate, cat si facilitarea trecerii frontierei de catre cetatenii romani si bulgari.
"Singura satisfactie care ne-a mai ramas e sa-i batem pe bulgari la fotbal la ei acasa" "Uitati, Bulgaria ne-a luat-o iar inainte.
Investitiile in realizarea acestor coridoare europene si a unor drumuri ce ar putea atrage, sa zicem, turistii din Europa, nu fac posibil acest lucru si se pare ca guvernantilor nu le pasa, in conditiile in care vecinii bulgari ne-au luat „maul” la capitolul autostrazi si drumuri.
google-analytics.com