Cautare

222 de rezultate pentru "brigitta bulgari" (2.63 secunde)
Aceasta decizie nu a fost insa primita deloc cu bucurie de bulgari, acestia considerand ca inchiderea reactoarelor trei si patru este un pret destul de mare platit pentru intrarea in Uniunea Europeana, mai ales dupa ce in 2002 au fost inchise reactoarele unu si doi, pentru ca Bulgaria sa isi poata incepe negocierile de aderare.
Prin acest proiect am incercat atat sa-i informam astfel incat sa fie la standarde europene, dar si sa apropiem agentiile de turism si hotelierii romani si bulgari", a spus Valentin Cristea.
"In timp ce ratele trimestriale de crestere la bulgari se ridica la 4 la suta, in medie, in Romania apetitul pentru consum a condus la cresteri de 12 la suta in moneda nationala in primele sase luni ale anului 2007.
Din totalul fondurilor de 262 de milioane de euro, alocate pentru intreaga perioada de derulare a proiectului, contributia Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, este de aproximativ 218 milioane de euro, restul reprezentand aportul celor doua state partenere, se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor."Fondurile vor fi alocate pe axe prioritare si domenii majore de interventie, pe baza unor proiecte comune intre partenerii romani si bulgari si printr-o stransa coordonare cu actiunile realizate in cadrul celorlalte programe operationale nationale din cele doua tari, pentru a asigura o dezvoltare echilibrata a zonei de granita", se mentioneaza in comunicat.Programul a fost elaborat de Autoritatea de Management pentru Programul Romania-Bulgaria din Ministerul Dezvaltarii in colaborare cu oficialii bulgari si cu diverse institutii ale administratiei publice centrale si locale din cele doua state partenere, parteneri regionali, reprezentanti ai mediului de afaceri si organizatii neguvernamentale.
Elvetia va decide anul viitor daca va deschide piata fortei de munca pentru cetatenii romani si bulgari, libera circulatie primind deja acceptul Guvernului si Parlamentului elvetian, a declarat, ieri, ministrul elvetian al Economiei, Doris Leuthard.
Pe de alta parte, Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Luxemburg, Olanda, Germania si Austria au decis sa prelungeasca pentru o perioada de trei ani restrictiile in ceea ce priveste libera circulatie a muncitorilor romani si bulgari, invocand ca motiv principal criza economica si perturbari grave ale pietei fortei de munca, pe care le-ar putea provoca deschiderea granitelor pentru resortisantii din Europa de Est.
Investitori romani si bulgari, cu ochii pe viitorul podul peste Dunare Calarasi- Silistra Vestile bune despre viitorul pod peste Dunare vin si de la Calarasi, dar si de la Sofia. Proiectul complex se afla in atentia unor investitori romani si bulgari.
Si azi exista drumul care leaga aceste doua cetati, Calarasi si Silistra, dar la cateva zeci de metri de fluviu si de frontiera trasata arbitrar in 1940, soseaua a fost zeci de ani barata de graniceri romani si bulgari.
La Muzeul Dunarii de Jos s-a desfasurat luna aceasta o expozitie ce a inclus atat pictori romani, cat si bulgari. Stefan Pencev, Costa Doncev, Radoslav Iliev, Nikolai Petrov si Cristina Gaeva sunt pictorii bulgari care au participat.
De aceste fonduri pot beneficia autoritatile publice locale si regionale, Strategia raspunzand nevoilor de dezvoltare ale acestora insa beneficiarii finali sunt toti cetatenii statelor participante, inclusiv cei ai Romaniei si vecinilor bulgari. ... • Constructia unor poduri noi peste Dunare impreuna cu partenerii bulgari;
Dintre crestini, majoritatea ar fi fost etnici bulgari. ... Ca urmare, circa 110.000 de romani din Cadrilater si sudul Dunarii s-au mutat in Romania, iar din Romania au plecat 77.000 de bulgari.
Si azi exista drumul care leaga aceste doua cetati, Calarasi si Silistra, dar la cateva zeci de metri de fluviu si de frontiera trasata arbitrar in 1940, soseaua a fost zeci de ani barata de graniceri romani si bulgari.
Originile sarbatorii martisorului nu sunt cunoscute exact, dar prezenta sa atat la romani cat si la bulgari (sub numele de Martenita) este considerata ca fiind datorata substratului comun daco-tracic, anterior romanizarii la primii si slavizarii la ultimii, desi legendele populare ii dau alte origini.
Din nou la bulgari. ... Extraordinarul nu s-a cazat la bulgari, ci doar o puzderie de turisti adusi de firmele care au avut posibilitatea sa cumpere hoteluri sau actiuni la hoteluri in Bulgaria.
Si ma enerveaza la culme ca necioplitii de bulgari au venit cu figuri gen "romanii ies la inaintare cu tatele, ca jucatori n-au, dar femeile noastre sunt regine" - ceea ce e total fals, bulgaroaicele sunt boccii si paroase - sau cu declaratii ca de exemplu "cand eu conduceam Mertan, romanii erau inca la stadiul de biciclete...".
pe 9 februarie 1999, autoritatile libiene au retinut mai multi cetateni bulgari (personal medical) ce lucrau la Spitalul Al-Fatih din localitatea Benghazi, iar un an mai tarziu, in februarie 2000, la un Tribunal al Poporului libian, a inceput un proces in care au fost inculpati sase bulgari, un libanez si noua libieni - sub o acuzatie foarte grea, anume aceea ca ar fi infectat cu virusul HIV 393 de copii libieni in spitalul mai sus amintit.
Nu acelasi lucru l-am putea spune despre bulgari, care au reactionat mult mai violent. ... Si ca sa nu arate doar ca un gest disparat, si producatorii de vinuri bulgari au de gand sa-si taie vita de vie daca nu se schimba nimic pana la "ziua vinului".
Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Calafat si Punctului de Trecere a Frontierei Bechet, judetul Dolj, au depistat in zona de competenta zece autocamione si trei autoturisme care figurau ca fiind neinmatriculate.Autocamioanele Mercedes Benz, cu numere de inmatriculare provizorii nemtesti, erau conduse de cetateni bulgari si figurau ca neinmatriculate din data de 11.05.2012.Autoturismele, doua VW si un Hyundai Coupe, erau conduse de doi cetateni bulgari, respectiv un cetatean roman si figurau ca neinmatriculate din data de 11.05.2012, respectiv 12.05.2012.Politistii au intocmit persoanelor in cauza acte premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat.
Vamesii bulgari de la punctul de trecere a frontierei Vidin au capturat ieri 438 grame de cocaina, informeaza Agerpres.ro citand un anunt al Agentiei Vamale de la Sofia.
Tone de alge, urat mirositoare, sticle goale, mucuri de tigara si alte asemenea, zaceau la soare... Turistii - mai putini, fireste, sau... la bulgari.
google-analytics.com