Deputatul PRM de Constanta Gelil Eserghep s-a aratat profund dezamagit de imaginea pe care si-a creat-o Romania in Europa prin nominalizarea lui Varujan Vosganian la functia de comisar european. "A fost o alegere nefericita, trebuiau sa se gandeasca in primul rand la imaginea pe care ne-o vom face in fata lumii. Cred ca i-am uimit pana si pe cei din Comisia Europeana ca nu am numit un roman pentru prima functie europeana pe care o primea Romania. A fost foarte proasta alegerea. Chiar nu au gasit, din 22 de milioane de romani, pe cineva potrivit?", a declarat pentru "Replica" deputatul Eserghep. Potrivit alesului constantean, aceasta a fost dovada clara ca Romania nu este capabila sa se descurce in politica europeana, iar clasa politica romaneasca este sub orice critica.
"A fost o jignire pentru noi toti ce s-a intamplat. Tot timpul trebuie sa alegem din acelasi cerc de oameni compromisi. Ei chiar credeau ca cei din afara nu stiau de cercurile noastre de interese? Si modul in care s-a actionat a fost lamentabil: Liviu Turcu l-a atacat pe Vosganian pe filiera CIA, a trebuit sa suportam si criticile Turciei, in conditiile in care se stie ca UE se fereste de orice fel de animozitati cu aceasta tara si pe deasupra Vosganian s-a mai si autopropus pentru un portofoliu. Comisia Europeana a respins pe loc candidatura lui Vosganian, dar i-au lasat timp acestuia sa-si faca o retragere onorabila din scena, pentru ca sunt niste domni", a declarat deputatul. "Pentru cativa conducatori nepriceputi, pierde o tara intreaga. Am demonstrat ca avem o clasa politica total nepregatita, din cauza careia sufera oamenii de rand. Pana la urma este vorba despre o clica care conduce tara si se inteleg extraordinar de bine intre ei. Toate scandalurile acestea care apar nu sunt decat de fatada", ne-a mai spus deputatul PRM, care a marturisit ca se simte cumva debusolat. "Traim umilinte dupa umilinte. Si eu traiesc, ca si cetatenii acestei tari, o mare dezamagire. Vad ca nu merge treaba, e un cerc vicios din care nu mai putem iesi, traim intr-un scandal perpetuu, fara rost si parca nu mai merge nimic", ni s-a confesat parlamentarul.

"Singura satisfactie care ne-a mai ramas e sa-i batem pe bulgari la fotbal la ei acasa"

"Uitati, Bulgaria ne-a luat-o iar inainte. In mod normal, ei sunt in spatele nostru din toate punctele de vedere. Dar au o clasa politica care a stiut sa actioneze consecvent. Singura satisfactie care ne-a mai ramas e sa-i batem la ei acasa la fotbal", s-a amuzat Gelil. Deputatul a sesizat ca Romania a reusit in aceste zile sa transforme o onoare acordata tarii noastre de catre Uniunea Europeana, prin acceptarea in structurile sale de conducere a unui roman, intr-un scandal. "Iata cum am transformat o onoare acordata Romaniei intr-un scandal european, cum am reusit sa facem dintr-o festivitate de investire un circ", a comentat sarcastic deputatul. "E frustrant", a recunoscut Gelil, care crede ca palma morala data de europeni prin respingerea nominalizarii lui Vosganian a demonstrat la modul definitiv calitatea foarte slaba a clasei politice romanesti, fapt promovat de-a lungul timpului de PRM. "Dar stiti cum este, daca spui adevarul cu cinci minute inaintea celorlalti, toata lumea te considera nebun timp de cinci minute", a incheiat deputatul Eserghep.