Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, marti, ca PSD va avea discutii cu toate partidele, in contextul negocierilor care se prefigureaza, precizand ca este firesc sa fie asa, si a anuntat ca in cursul zilei se va stabili si echipa de negociatori a formatiunii.
Adrian Nastase a aratat ca liderii PSD reuniti la sediul central al partidului au discutat despre faptul ca din punctul de vedere al votului politc, PSD a castigat primul loc la aceste alegeri, chiar daca "la fotografie". In plus, Nastase a mentionat ca social-democratii considera ca este nevoie sa se realizeze un punct de vedere foarte clar, si la nivelul discutiilor din interiorul partidului, in conditiile negocierilor pentru formarea viitoarei majoritati parlamentare si a Guvernului, discutii care, potrivit acestuia, incep astazi ( marti - n.r.). "Trebuie sa avem ideile clare pentru negocierile care vor urma", a spus presedintele Consiliului National al PSD, adaugand ca fiecare dintre partide va avea intalniri.
Adrian Nastase nu a dorit sa precizeze care sunt principalele elemente de negociere ale PSD, aratand ca "este extrem de delicat ca, inainte de inceapa aceste discutii, sa dam raspunsuri care sa prefigureze anumite lucruri". "Vor fi discutii cu toate partidele, si este firesc sa fie asa", a mai spus Adrian Nastase.
El a anuntat ca PSD nu si-a stabilit inca echipa de negociere, dar ca social-democratii urmeaza sa decida marti cine va face parte din aceasta echipa.