Social-democratii s-au certat ieri, in sedinta BPN, cu privire la reprezentarea diferitelor filiale ale partidului. Sustinatorii lui Adrian Nastase i-au reprosat presedintelui PSD Bucuresti ca are un numar prea mare de delegati.

Sedinta de ieri a Biroului Politic National al PSD a inregistrat noi conflicte, amplificate de suspendarea din partid a primarului comunei Voluntari, Florentin Pandele. Acesta l-a acuzat pe presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, ca in apropierea congresului face "jocuri de culise". In replica, Vanghelie a declarat ca face "jocuri de culise", intelegand prin aceasta discutiile pentru formarea noii echipe, normale in partidele europene si romanesti. Nemultumirile care au generat conflicte in timpul sedintei au fost cauzate de reprezentarile la Congresul din 20 februarie, organizatia bucuresteana ar avea 220 de reprezentanti la acesta, ceea ce a starnit nemultumirea sustinatorilor lui Adrian Nastase.

Vanghelie: Fac ceea ce se intampla in partidele din Europa

Intrebat daca face "jocuri de culise", liderul PSD Bucuresti a admis si a apreciat ca le considera "normale". "Da, da, vreau sa va spun un singur lucru...", a raspuns Vanghelie. "Suna asa 'jocuri de culise'... Fac lucruri normale, fac ceea ce se intampla in Europa si ceea ce se intampla in toate partidele din Europa si din Romania: discutam, ca asta inseamna politica, incercam sa cream o echipa…", a declarat liderul PSD, citat de NewsIn.

PSD Bucuresti ar urma sa aiba 220 de delegati

Discutiile cu privire la participarea la Congresul National al social-democratilor au pornit de la declaratiile lui Nastase, care s-ar fi aratat nemultumit de faptul ca delegatia bucuresteana, condusa de Vanghelie, ar avea 220 de persoane, sustinute si de alti membri apropiati lui Vanghelie din Ilfov si Giurgiu.
Nemultumirea a fost directionata si catre actualul presedinte al partidului, Mircea Geoana, deoarece nu a facut publica impartirea reprezentantilor la congres. Acesta a replicat insa ca in modul de alocare a delegatilor a contat atat scorul obtinut la ultimele alegeri, cat si numarul membrilor de partid inscrisi in organizatia respectiva, iar lista reprezentantilor va fi stabilita in urma unor intalniri ale secretarului PSD, Liviu Dragnea, cu presedintii organizatiilor judetene.
Marian Vanghelie s-a referit la acuzatia aceasta declarand ca nu este inca stabilit numarul reprezentantilor. "Imi este indiferent, pana acum eu unul nu am avut decat functia de presedinte al organizatiei de Bucuresti si pot sa am orice functie, ca functia mea se numeste Marian Vanghelie, si in partid, si pe strada, si la primarie, si peste tot", a mai spus liderul PSD Bucuresti.

Pandele: Se doreste inlaturarea mea, sa nu candidez

Primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, a fost suspendat ieri din partid. Acesta a declarat ca s-a luat aceasta masura pentru a-l impiedica sa candideze. "Prin ceea ce s-a facut astazi se doreste inlaturarea mea ca sa nu vin la Congres si sa candidez. Eu am spus ca raul PSD-ului in prezent este Marian Vanghelie (...) Prin suspendarea mea nu s-a dorit altceva decat ca sa nu mai ajung la Congres (...) Se doreste inlaturarea mea de la organizatia Ilfov. Marian Vanghelie a pus stapanire pe organizatia de la Giurgiu, pe organizatia de la Ilfov. Se doreste ca Marian Vanghelie sa aiba la Congres peste 200 de delegati", a declarat Pandele la un post de televiziune.
Intrebat cum comenteaza declaratiile lui Pandele, Vanghelie a amintit de conflictele membrilor PSD cu acesta.
"Va mai spun inca o data: eu trag aer pe nas - foarte puternic, pentru ca afara este racoare, este iarna si aerul e foarte sanatos. Asta unu. Si doi, daca beau cateodata cate un pahar de vin, nu-l beau decat cu apa minerala. Spre deosebire de dansul, care nu stiu daca reuseste sa traga aerul asta puternic pe nas. Si cred ca si vinul il bea altfel, nu-l bea cu apa minerala. Ati putea sa faceti o comparatie sa va spuna colegii dumneavoastra, care au avut altercatii cu dansul - sunt cel putin trei televiziuni - in ce stare era dansul in momentul cand s-a luat la bataie cu colegii dumneavoastra. Pe mine nu cred ca m-ati vazut niciodata in halul asta", a spus misterios seful pesedistilor bucuresteni.
Andrei Alexandru, fostul consilier al lui Nicolae Vacaroiu, candidat la alegerile PSD, a transmis o scrisoare secretarului general Liviu Dragnea, in care sesizeaza faptul ca nu este nici delegat la congres si nici invitat, astfel ca nu-si poate sustine candidatura. El a solicitat secretarului social-democrat sa indeplineasca "demersurile procedurale administrative necesare" pentru inscrierea candidaturii si prezenta la congres.