Cautare

455 de rezultate pentru "dobrogea" (3.30 secunde)
Acestia spun ca gripa aviara care s-a extins in Dobrogea a pus capac problemelor care ani de zile au provocat nemultumirea turistilor straini:
Totusi, Ovidiu Iuliu Marian a precizat ca Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) va gestiona si intretine plaja in perioada 30 septembrie - 1 mai, iar in timpul sezonului (1 mai - 30 septembrie) se va ocupa de "interfata intre mare si plaja", adica va strange algele si scoicile.
Din cate afirma administratorii de unitati hoteliere, din moment ce, in anii trecuti Directia Apele Romane "Dobrogea Litoral", care a avut in administrare plajele, nu a reusit sa obtina vreun profit din ele, la fel, cei care ar concesiona - pe sume foarte mari de bani - aceste suprafete, nu si-ar scoate profitul decat peste ani buni.
Din cate afirma administratorii de unitati hoteliere, din moment ce, in anii trecuti Directia Apele Romane "Dobrogea Litoral", care a avut in administrare plajele, nu a reusit sa obtina vreun profit din ele, la fel, cei care ar concesiona - pe sume foarte mari de bani - aceste suprafete, nu si-ar scoate profitul decat peste ani buni.
Incepand de azi, 3 aprilie a.c., Directia Apelor Dobrogea-Litoral va organiza deja contestata licitatie publica pentru inchirierea celor 33 de sectoare de plaja de pe litoralul romanesc al Marii Negre.
Adica in SC Enel Electrica Dobrogea SA, unde aportul social al italienilor, de 51% echivaleaza cu aproximativ 62 de milioane de dolari.
Statiunea de Cercetari Viniviticole Murfatlar de la Basarabi are un areal de 120 de ha, pe care au fost plantate soiuri de vie unicat, in vreme ce Institutul de Cercetari pentru Culturi Cerealiere "Dobrogea" de la Valu lui Traian deserveste cinci judete.
Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) va da in folosinta sectoarele de plaja in cateva zile. Astazi se liciteaza si celelalte 17 sectoare de plaja ramase neacoperite la ultima licitatie, potrivit purtatorului de cuvant al DADL - Constanta, Catalin Anton.
Prin Ordinul 2005/27.10.1964 emis de general-colonel Burca Mihail, adjunct al Ministerului Fortelor Armate, se transmite din administrarea Ministerului Fortelor Armate in administrarea Trustului Minier Dobrogea, sub indrumarea si controlul Ministerului Minelor si Energiei Electrice cariera de piatra Basarabi.
Utilitatile pentru noile cartiere din Mangalia costa peste 800 de miliarde de lei vechi In zona Dobrogea I (la fosta baza antiaeriana din Mangalia), continua la ora actuala programul de sustinere a tinerilor cu varste sub 35 de ani, care nu pot obtine locuinte din cauza criteriilor de acordare a acestora.
Catalin Anton, purtator de cuvant al Directiei Apelor Romane Dobrogea Litoral (DADL) Constanta, ne-a declarat ca, in acest week-end, se vor controla serios plajele.
Catalin Anton, purtator de cuvant al Directiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL), ne-a declarat ca "in acest an, doar in doua luni de la inceperea licitatiilor, au fost contractati 1.176.515 mp de plaja, adica aproape dublu fata anul trecut.
El a declarat ca respectivele contracte pot fi reziliate unilateral daca una dintre parti (operatorul de plaja sau Directia Apelor Dobrogea Litoral) nu-si indeplineste obligatiile contractuale.
Firmele care au inchiriat plajele de pe Litoral au programate in acest an investitii de peste 35 milioane de lei, nerespectarea acestor obligatii putand duce la rezilierea contractelor, potrivit unui comunicat al Directiei Apelor Dobrogea-Litoral.
Cel putin unul dintre cei sapte operatori de plaja se va alege cu dosar penal pentru fals si uz de fals dupa ce a castigat licitatia organizata de Directia Apelor Dobrogea Litoral prezentand un dosar in care a introdus intentionat date eronate.
Potrivit raportului, Directia de Ape Dobrogea-Litoral (DADL) a intampinat greutati din partea Primariei Constanta, care nu a aprobat planurile urbanistice zonale.
Dar, pentru ca nervii turistilor sa fie greu pusi la incercare si sa nu uite ca, de fapt, au venit pe litoralul romanesc al Marii Negre, Directia Apele Romane "Dobrogea Litoral" le-a facut acestora o surpriza - sute de tone de alge pe care o mana de angajati ai institutiei se chinuiau sambata si duminica sa le ridice de la malul marii.
Noua masura a fost aprobata in sedinta de guvern prin-tr-o ordonanta de urgenta si va intra in vigoare in momentul publicarii actului in "Monitorul Oficial." Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL), Catalin Anton, hotararea luata de Guvern este foarte buna.
Inundatiile din acest an au afectat atat locuinte si gospodarii din Dobrogea, cat si padurile din zona, punand in dificultate Directia Silvica Constanta.
Prowidur este un grau de toamna destinat producerii de fainuri necesare in industria de panificatie, pentru obtinerea de paste fainoase de calitate, iar producatorii il recomanda in mod special pentru zona campiei Baraganului si Dobrogea, tocmai pentru ca este rezistent la temperaturile scazute, care se inregistreaza in zona.
google-analytics.com