Cautare

455 de rezultate pentru "dobrogea" (3.00 secunde)
Potentialul energetic eolian este cel mai favorabil pe litoralul Marii Negre, in zonele montane si podisurile din Moldova sau Dobrogea.
SC Romned Port Operator a pierdut plaja Navodari III, dupa ce Directia Apelor Dobrogea Litoral a decis sa rezilieze contractul de inchiriere pentru acest sector din cauza neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre operator.
Reamintim ca patru dintre filialele Electrica au trecut in proprietate privata in perioada 2004-2005, fiind preluate de Enel, care a achizitionat Electrica Banat si Electrica Dobrogea, compania ceha CEZ (Electrica Oltenia) si grupul german E.ON (Electrica Moldova).
La Primaria Mangalia a avut loc vizita celor trei reprezentanti ai autoritatilor olandeze din localitatea Zandvoort, cei care, in urma cu cateva zile, au semnat, in parteneriat cu Consiliul Local din sudul litoralului si autoritati ale Directiei Apele Romane "Dobrogea Litoral", un proiect de colaborare pentru reabilitarea plajelor si zonei de faleza din zona.
Tot ieri, la hotelul "Capri" din Constanta, CCINA, in parteneriat cu OSIM a organizat cea de a IV-a editie a "Trofeului Creativitatii", distinctie care a fost acordata pentru mai multi ani consecutiv Dobrogea Grup SA Constanta care a totalizat 616 puncte calculate de OSIM pe baza numarului de solicitari de titluri de protectie a unor drepturi de proprietate intelectuala.
La acest titlu se adauga si 500 de metri patrati de teren, in zona Dobrogea II a municipiului - zona centrala a orasului.
Directia Apelor Dobrogea-Litoral (DADL) a inceput vanzarea caietelor de sarcini pentru licitatia de inchiriere a ultimelor sectoare de plaja, incepand cu 1 februarie, investitorii manifestandu-si interesul si pentru plajele mai putin atractive, anunta NewsIn.
Problema desertificarii zonei Dobrogea a ajuns si in atentia Prefecturii Constanta, care a organizat in cursul zilei de ieri o intrunire la care au fost invitati sa participe toti primarii localitatilor de pe raza judetului Constanta.
De asemenea, in perioada imediat urmatoare, 1 - 4 martie, se vor desfasura simultan alte doua targuri de mare importanta pentru zona Dobrogea, pentru intreprinzatorii din domeniul constructiilor, targul specializat de materiale de constructii Tomis Ambient Construct si pentru cei din turism, Salonul de Dotari Hoteliere si Alimentatie Publica - LITORAL 2007.
Lucrarile se vor efectua pe baza unui proiect realizat de catre Agentia Japoneza pentru Cooperare Internationala (JICA), a declarat pentru Mediafax Catalin Anton, purtatorul de cuvant al Directiei Apelor Romane Dobrogea Litoral.
Un numar de 15 inspectori ai Directiei Apele Romane Dobrogea Litoral si ai altor structuri similare din tara vor patrula in sezonul estival 2007 pe plajele din statiunile romanesti de la Marea Neagra pe ATV-uri, inarmati cu telefoane mobile si imbracati in uniforme.
Pe langa reprezentantii organizatorilor - compania ABplus din Iasi- manifestarea i-a mai avut ca participanti pe Dorina Isopescu, inspectorul sef al Inspectoratului General de Stat in Constructii, Niculae Ciocanel, inspectorul sef teritorial al ISC Constanta, Radu Cornescu, presedintele Ordinului Arhitectilor Dobrogea, Iulian Groposila, presedintele Patronatului IMM Constanta, precum si pe numerosi alti reprezentanti ai unor firme de constructii si de comercializare a materialelor de constructii.
La sala de conferinte a Hotelului Capri din Constanta a avut loc ieri un seminar dedicat lansarii proiectului "Dobrogea-cooperare fara frontiere", gazda evenimentului fiind Ion Danut Juganaru, vicepresedintele si directorul general executiv al Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura.
La modul concret insa, trebuie spus ca la nivelul regiunii Dobrogea au fost pregatite 1.200 de proiecte menite sa atraga fonduri europene, majoritatea fiind in curs de finalizare.
Conducerea Enel a anuntat ca va investi, pana in 2015, doua miliarde de euro in distributia de electricitate din Romania. Grupul italian detine in Romania alte doua filiale Electrica, Dobrogea si Banat, preluate la pachet in 2004. (M.H.)
Directorul executiv in cadrul Organizatiei Nationale Interprofesionala Vitivinicola, Petre Mocanu, ne-a declarat ca recoltarea in podgoriile Cotnari, Recas, Dobrogea si Dealu Mare a inceput inca de saptamana trecuta.
Astfel, consilierii locali au aprobat scoaterea la licitatie publica a unor loturi de case in Cartierul Dobrogea I pentru persoane fizice in vederea construirii de locuinte.
Din datele existente, rezulta ca mai mult de jumatate din suprafata tarii este propice pentru productia de energie solara, in loc de frunte fiind Dobrogea.
In ceea ce priveste controlul produselor preambalate in functie de masa si volum, printre principalii agenti economici care se afla in baza de date a Directiei Regionale de Metrologie Legala (DRML) Constanta se afla SC Dobrogea Grup SA, SC Argus SA, SC Heineken Romania, SC Elion Import Export.
Manualul pentru interventii in caz de urgenta realizat la sugestia Institutiei Prefectului, in colaborare cu Inspectoratul Regional pentru Situatii de Urgenta Dobrogea si Inspectoratul Judetean de Constructii incepe sa prinda contur.
google-analytics.com