Daca pana acum operatorii de plaja puteau construi fara autorizatie in zona de coasta a Marii Negre aferenta statiunii Mamaia, Guvernul a hotarat sa interzica acest lucru. Statiunea Mamaia era exceptie de la regula care prevedea ca este interzisa autorizarea constructiilor temporare sau permanente in zona de coasta a Marii Negre. Noua masura a fost aprobata in sedinta de guvern prin-tr-o ordonanta de urgenta si va intra in vigoare in momentul publicarii actului in "Monitorul Oficial."
Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL), Catalin Anton, hotararea luata de Guvern este foarte buna. ßi asta pentru ca se va impune o disciplina pentru operatorii de plaja si se va intra in normalitate. In opinia lui, operatorii de plaje nu vor fi afectati deoarece, pana in momentul de fata, ei au reusit sa realizeze constructiile pe care voiau sa le faca. Realizarea acestor constructii fusese stabilita de planul investitional inclus in contractele de concesionare a plajei castigate de catre operatorii respectivi. Masura stabilita de Guvern nu se va aplica retroactiv, asa incat constructiile deja realizate nu vor fi desfiintate.
Autoritatile vor pune la punct un plan urbanistic, care va trebui respectat de acum inainte, iar autorizatiile de constructie care vor mai fi acordate vor corespunde intru totul acest plan, a mai declarat reprezentantul DADL.
Pentru a putea obtine o autorizatie de constructie, doritorii vor trebui sa obtina toate documentele necesare de la autoritatile locale. Astfel, toti operatorii de plaje vor trebui sa respecte legea pentru a mai putea construi pe plajele din Mamaia. (S.N.)