Cautare

656 de rezultate pentru "amenzi" (2.68 secunde)
In urma controalelor efectuate au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea legislatiei sanitare veterinare in vigoare privind manipularea necorespunzatoare, nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile de prelucrare, depozitare necorespunzatoare a produselor alimentare. S-au aplicat amenzi in valoare de 5.000 de lei si un numar de 3 avertismente.
Producatorii si importatorii de electrice si electronice ar putea fi obligati sa colecteze de la populatie echivalentul a 20 la suta din cantitatea de produse vandute anual, sub sanctiunea unei amenzi platite catre Fondul de Mediu, daca Executivul va adopta un proiect normativ in acest sens.
BNR poate sa-i schimbe din functie pe directorii bancilor care au asemenea practici, sa aplice amenzi sau chiar, în cazuri extreme, sa retraga autorizatia unei banci.
„S-au efectuat 592 de controale si au fost aplicate 751 de sanctiuni contraventionale, din care 96 de amenzi în valoare totala de 333.100 de lei“, a adaugat Adina Bobos, care a explicat ca pentru remedierea deficientelor constatate au fost dispuse peste 2.600 de masuri cu termene precise de realizare.
BNR poate sa-i schimbe din functie pe directorii bancilor care au asemenea practici, sa aplice amenzi sau chiar, în cazuri extreme, sa retraga autorizatia unei banci.
Pentru nerespectarea prevederilor actului normativ, furnizorul poate fi sanctionat cu amenzi cuprinse intre 5.000 si 40.000 de lei, utilizatorul cu amenzi intre 1.000 si 10.000 de lei, iar conducatorul vehiculului cu sume cuprinse intre 500 si 4.000 de lei.
Inspectorii OJPC au aplicat amenzi contraventionale in valoare totala de 4.400 de lei. Pentru remedierea deficientelor constatate s-au stabilit in documentele incheiate termene ferme, fiind oprita temporar prestarea serviciilor.
Bancile care îsi schimba comisioanele si agentiile imobiliare care nu le dau clientilor toate informatiile despre imobilul tranzactionat risca sanctiuni usturatoare din partea Protectiei Consumatorului.Bancile pot plati amenzi de pâna la 50.000 de lei daca schimba comisioanele din contractele de credit sau introduc noi comisioane pe parcursul derularii contractului, fara acordul clientului, a decis miercuri guvernul.
Abia din februarie, comisarii Garzii de Mediu si inspectorii Fondului de Mediu vor incepe sa dea amenzi agentilor economici care nu au afisat la loc vizibil informatii despre eco-taxa de 20 de bani care trebuie platita pentru fiecare punga de plastic comercializata.
In urma descinderilor comune, oamenii legii au aplicat amenzi in valoare de aproape jumatate de miliard de lei vechi in cateva dintre cele mai cunoscute cluburi de pe litoral, au confiscat alte sute de milioane de lei incasate "la negru" si au decis suspendarea activitatii pe trei luni pentru toate locatiile in care au constatat nereguli.
Administratorii de firme scapa de procese penale si de alte presupuse evaziuni fiscale, fiind "taxati" doar cu amenzi marunte.
"Din totalul de 27 operatori economici verificati, abateri de la prevederile legale au fost constatate la 24 dintre acestia, motiv pentru care s-au aplicat 24 amenzi contraventionale in valoare de 65.
Daca pana in ianua-rie 2011 ei nu incheie asigurari obligatorii de 10-20 de euro, risca amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei. ... Ca si in cazul RCA, cred ca se vor grabi sa-si faca asigurarea pe ultima suta de metri, de teama sa nu incaseze amenzi.
Amenzi intre 100 si 500 de lei Proprietarii de locuinte sunt obligati sa incheie o asigurare obligatorie pana la 15 ianuarie 2011. Dupa expirarea acestui termen, cei care nu se vor conforma vor fi sanctionati de primarii cu amenzi intre 100 si 500 de lei.
Aceiasi colegi din CA incaseaza amenzi, dar il mentin pe Dinel la sefia SIF Oltenia. ... Nu a facut acest lucru, in schimb, ne-a dat amenzi.
In aceeasi perioada a lui 2009, numarul lor a fost de 299, pentru ca in primele noua luni ale acestui an sa ajunga la 318", a declarat Constantin Durac, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Dolj, care a explicat ca, potrivit legislatiei in vigoare, angajatorii risca amenzi intre 3.000 si 4.000 de lei pentru fiecare persoana care lucreaza fara forme legale.
In caz contrar, acestia risca amenzi intre 1.500 si 2.000 de lei. Pentru stabilirea salariului sub salariul minim brut pe tara, angajatorii risca inchisoare de la sase luni la un an sau amenda penala.
"Cei 31 de angajatori depistati ca utilizau forta de munca fara forme legale au fost sanctionati cu amenzi de 400.000 de lei", a declarat Catalin Tiberius Mohora, inspectorul-sef al ITM.
Dupa aceasta data, nu doar ca se vor percepe penalitati, dar Politia Locala este imputernicita sa aplice si amenzi celor care nu au vinieta lipita in parbriz, chiar daca si-au achitat taxa de parcare.
In prezent se pot achizitiona roviniete doar pentru 7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni.În ceea ce priveste cuantumul amenzilor, reclamantii s-au plans de primirea mai multor amenzi in aceeasi zi, conditie in care Avocatul Poporului este de parere ca "suma achitata de contravenient, care trebuie sa plateasca tot atatea amenzi si tarife de despagubire cate contraventii a savarsit, este excesiva si nu este proportional cu gradul de pericol social al faptei".În Raportul special se mai mentioneaza reclamatiilor unor petitionari carora le-au fost comunicate procesele-verbale ale amenzii cu 2-5 zile inainte de data limita a platii acestora.
google-analytics.com