Cautare

8618 de rezultate pentru "fonduri europene transplant organe" (3.44 secunde)
Programul de transplant hepatic de la Fundeni cunoaste un moment de dezvoltare fara precedent (Autor: Cornelia Stanciu - AGERPRES) Programul de transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni a cunoscut anul acesta o dezvoltare fara precedent, a declarat intr-un interviu acordat AGERPRES prof.
Romania, campioana in Europa la numarul de donatori de organe Prof.
Transplantul de organe, la superlativ in medicina romaneasca In 2014, vor fi trei programe nationale de sanatate etalon, pentru cancer, diabet si transplant 2013 este un an record pentru transplantul de organe:
In curand, transplant de pancreas, la Fundeni Aparatele de perfuzie a organelor ex vivo, de ultima ora, vor permite ca mai multe organe sa fie transplantate Echipele de transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni si de transplant cardiac de la Tg.
Toti au in comun o noua viata datorita unui transplant de organe. ... Pentru Gheorghe Penea prima saptamana post transplant a fost teribila.
Transplantul de organe, in 2014 Prof. ... Radu Deac este noul director executiv al Agentiei Nationale de Transplant Profesorul doctor Radu Deac, personalitate a chirurgiei cardiovasculare, este noul director executiv al Agentiei Nationale de Transplant, numit de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
2013, un salt in medicina de transplant. In prezent, avem 40 de centre de prelevare de organe (Autoare : Magda Marincovici) Intr-un deceniu de existenta a Agentiei Nationale de Transplant (ANT), cu exceptia anului 2009, s-a inregistrat o crestere constanta a numarului de transplanturi.
Mariustuca.ro / Centru de Transplant de Celule Stem la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (Autoare: Magda Marincovici) La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) a fost inaugurat, azi, un centru de transplant de celule stem, al patrulea din tara noastra.
Magda Marincovici) Lista de asteptare pentru un transplant medular in cazul pacientilor cu leucemie se va scurta foarte mult odata cu extinderea capacitatii sectiei de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni (ICF) si intrarea in functiune a Registrului National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH).
7 organe transplantate unei fetite Micutei paciente din Germania, operata la Paris, i-au fost inlocuite: stomacul, duoden-pancreasul, intestinul subtire, colonul, ambii rinichi si ficatul Chirurgii de la Spitalul Necker din Paris au transplantat unui copil in varsta de 5 ani din Germania 7 organe, printre care rinichii si ficatul.
"Actualitati in transplantul de organe si tesuturi din Romania". ... O asemenea crestere a impus in anul 2014 deschiderea unui al doilea program de transplant hepatic la Spitalul "Sf. ... Dar si in celelalte tipuri de transplant s-au inregistrat progrese.
Marsul persoanelor care sunt in viata datorita unui transplant (Autoare: ... este data la care echipa profesorului Irinel Popescu a realizat prima operatie reusita de transplant hepatic de la donator decedat.
COMUNICAT DE PRESA Bucuresti, 10 martie 2015 Academia de Stiinte Medicale anunta lansarea proiectului cu titlul DEZVOLTAREA COMPETENTELOR IN TRANSPLANT, identificat cu nr.
Un bebelus, donator de organe imediat dupa nastere (Autoare: Magda Marincovici) Teddy este cel mai tanar donator de organe din Regatul Unit.
Ziua Nationala a Transplantului in Romania a fost celebrata la Academia Romana in data de 15 aprilie 2011, printr-o manifestare la care au participat personalitati din domeniul medical intern si international, asociatii de profil, pacienti care au beneficiat de transplant de organe, precum si familii ale donatorilor.
Congresul Mondial IASGO de la Bucuresti marcheaza, totodata, 50 de ani de la realizarea, in 1963, la Denver (SUA), a primului transplant de ficat din lume, performanta medicala apartinand prof.
Am satisfactia de a anunta ca o lucrare a profesorului Velculescu la care a participat si Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni va aparea, in curand, in revista Nature. ... Abordarea multidisciplinara a acestor patologii este constanta la Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni.
Radu Deac - directorul executiv al Agentiei Nationale de Transplant, vicepresedinte al Academiei de Stiinte Medicale Numele profesorului doctor Radu Deac este legat de zeci de mii de interventii chirurgicale pe cord deschis si inchis, de primul transplant de inima unui caine, de prima inlocuire de valva cardiaca biologica si de efectuarea operatiilor de transplant cardiac la om.
La inceputul lunii aprilie s-a efectuat in premiera in Romania un transplant cu celule stem pentru regenerarea sistemului nervos central. ... Tehnica de transplant utilizata este originala sise bazeaza pe experienta cu celule stem dobandita de mine in SUA si pe adaptarea unor protocoale publicate in ultimii ani.
corpurile celor doua fete disparute din Caracal ar fi fost folosite pentru transplat de organe! Ele ar fi devenit banca de organe prelevate la fata locului de o echipa de medici ajutati de un laborator mobil de prelevare de organe.
google-analytics.com